Helstegt kylling med kartoffelkroketter og salat - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkhel kylling
  • 600 gramfrosne kartoffelkroketter
  • 30 gramsesamfrø
  •  salat efter eget valg
  • 2 stkæbler
  •  dressing efter eget valg
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 0.5 terninggrøntsagsbouillon
  • 0.25 spsktørret timian
  •  sovsekulør
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Helstegt kylling med kartoffelkroketter og salat - til to dage

I samarbejde med

3.8, Meget populær

Helstegt kylling smager fantastisk og er overraskende nem at lave, da den bare skal hygge sig i ovnen eller på grillen. Vi serverer den med lækre (og nemme) kartoffelkroketter, salat og lækker sauce. Husk at gemme skroget og halvdelen af kyllingekødet til i morgen, hvor den står på lækker suppe med grøntsager. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkhel kylling
  • 600 gramfrosne kartoffelkroketter
  • 30 gramsesamfrø
  •  salat efter eget valg
  • 2 stkæbler
  •  dressing efter eget valg
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 0.5 terninggrøntsagsbouillon
  • 0.25 spsktørret timian
  •  sovsekulør
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft - eller fyr op under grillen!

2. Rengør kyllingen indvendigt og udvendigt, hvis det ikke allerede er gjort, og dup den tør med køkkenrulle. Smør kyllingen både indvendigt og udvendigt med olivenolie, salt, peber og evt. andre krydderier. Husk at bruge et seperat spækbræt og at vaske fingre, når du har rørt ved kyllingen! Læg kyllingen i et ovnfast fad og sæt det i ovnen eller på grillen ved indirekte varme.

3. Steg kyllingen i ca. 1 time - husk at ovne og kyllinger er forskellige. Steg derfor altid kyllingen, til den er gennemstegt og kødsaften er klar og ikke rød.

4. Tilbered kroketterne som anvist på posen.

5. Rist sesamfrøene på en tør pande til de har taget farve. Køl dem af på en tallerken. Skyl salat og æbler og skær begge dele i mundrettet stykker. Bland det hele sammen i en skål med valgfri dressing.

6. Hæld væden fra kyllingfadet over i en gryde. Tilsæt madlavningsfløde, bouillon og timian. Tilsæt evt. lidt sovsekulør og smag til med salt og peber.

7. Skær kyllingen ud, lige som du har lyst til, og server den med de lækre kroketter, salat og sauce som tilbehør.

8. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skylle salat og skære æbler i stykker. De kan også være med til at smage saucen til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre