Helstegt kylling med bagt græskar - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkstor kylling
  • 1 stkhokkaidogræskar
  • 500 gramsmå kartofler
  • 4 stktomater
  • 1 kuglemozzarella
  •  bearnaisesauce
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Helstegt kylling med bagt græskar - til to dage

I samarbejde med

4.3, Mambeno-favorit!

Det her er opskriften på en lækker weekendret med trommer, basuner og hele balladen! Helstegt kylling med bagt græskar, stegte kartofler, bearnaise og tomatsalat. Lutter gode sager! Men du kan altså sagtens udelade en del eller to, hvis du synes. Opskriften er beregnet til to dage. Gem resterne til hjemmelavede forårsruller på dag to. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkstor kylling
  • 1 stkhokkaidogræskar
  • 500 gramsmå kartofler
  • 4 stktomater
  • 1 kuglemozzarella
  •  bearnaisesauce
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Smør kyllingen ind i lidt olivenolie og krydr godt med salt og peber både indvendigt og udvendigt. Bare brug fingrene - men husk at vaske dem og det øvrige køkkengrej, der har været i kontakt med kyllingen.

2. Læg kyllingen på en rist og sæt den i ovnen med en bradepande fyldt med 1/2 liter vand nedenunder til at opsamle stegesky og fedt. Steg kyllingen i ca. 1 time, eller til kødet er lyst og ikke lyserødt og kødsaften klar, når du prikker i kyllingen ved låret med en gaffel.

3. Vask græskarret grundigt, befri det for kerner og skær det i både eller grove stykker. Læg dem i et ovnfast fad beklædt med bagepapir og vend med en god slat olivenolie og krydr med salt og peber. Sæt græskarrene i ovnen sammen med kyllingen og bag dem i ca. 35 minutter, eller til de er blevet møre og gyldne.

4. Kog kartoflerne i saltet vand, til de er næsten møre og færdigkogte, når du prikker i dem med en gaffel. Hæld vandet fra og giv dem en hurtig tur i lidt smør eller olivenolie på en varm pande, til de har taget lidt farve hele vejen rundt. Det giver en ekstra god smag. Husk at krydre med salt og peber.

5. Vask tomaterne og skær dem i skiver sammen med mozzarellaen. Læg dem taglagt på hver tallerken eller et fad, krydr med salt og peber og dryp med olivenolie. Top evt. med lidt grønt, hvis du har det på lager.

6. Tilbered bearnaisen. Parter og del kyllingen, som du bedst kan lide den. Server den med de bagte butternutsquash, kartofler, sauce og tomatsalat. Så er der weekendmad for alle pengene. Velbekomme :o)

Tip

Husk at købe en stor kylling og gemme resterne. Dem kan du blandt andet bruge som topping på lækker indisk daal eller i hjemmelavede forårsruller.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre