Hjemmelavede forårsruller med kylling

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Hjemmelavede forårsruller smager fantastisk! Du kan bruge færdig forårsrulle- eller filodej, men du kan også lave din egen dej. Det er slet ikke svært! Vi har lavet en lille instruktionsvideo, så du kan se, hvordan du laver dejen selv, og hvordan du ruller forårsrullerne :o)

Fremgangsmåde

1. Skær kyllingen i tynde strimler. Krydr med lidt salt og peber og steg strimlerne i lidt olivenolie på en pande og lad dem køle af. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber.

2. Skræl gulerødderne. Vask peberfrugten og befri den for kerner. Skær nu gulerødder, hvidkål og peberfrugt i tynde strimler. Du kan også give grøntsagerne en tur i en foodprocessor eller minihakker, til du har en grov masse. Så stikker grøntsagerne ikke hul i dejen, når du skal til at rulle. Smart, ik' :o)

3. Bland lidt mel og vand sammen i en kop, så det har konsistens som tyk sirup. Det skal du bruge til at lukke forårsrullerne med. Læg nu en plade forårsrulle- eller filodej på et spækbræt. Bruger du filodej, kan du lægge dejen dobbelt, så den ikke bliver for tynd. Skær evt. siderne til, så pladen bliver helt firkantet. Så bliver forårsrullerne ekstra flotte - men det behøves ikke! Læg lidt grøntsager og kylling på midten. Fold siderne ind mod midten og rul sammen. Lige inden du lukker, bruger du fingeren til at smøre lidt af melblandingen på det yderste af dejen. Rul nu helt sammen og læg rullerne med samlingen nedad.

4. Opvarm olien i en dyb pande eller gryde. Når du stikker en strimmel forårsrulledej i olien, og den syder, er den varm nok. Steg forårsrullerne til de er smukt gyldne. Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle. Skær de skrællede gulerødder og vasket agurk i stave til gnavergrønt. Server sammen med de sprøde forårsruller og lidt sød chilisauce og soya til at dyppe i. Velbekomme :o)

Tip

Bor du tæt på et asiatisk supermarked, kan du købe rigtig forårsrulledej færdig, men du kan også bruge filodej eller lave din egen forårsrulledej. Du styrer iøvrigt selv mængden af fyld. Har du flest gulerødder på lager, bruger du lidt flere af dem, og er du vild med peberfrugter, bruger du blot en ekstra af dem.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre