Helstegt kylling med kartofler og peberfrugter - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramsmå kartofler
  • 3 stkblandede peberfrugter
  • 2 stkrødløg
  • 2 fedhvidløg
  • 100 gramcherrytomater
  • 1 stkhel kylling
  • 2 dlvand
  • 50 gramkryddersmør
  • 0.5 spsktørret timian
  •  olivenolie
  •  groft salt
  •  peber
  •  majsstivelse
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Helstegt kylling med kartofler og peberfrugter - til to dage

I samarbejde med

Lad dig ikke skræmme af den lange ventetid - du skal blot lave mad i 20 minutter, hvorefter du kan smække benene op og vente. Glæd dig til en saftig kylling med grøntsager, kartofler og en lækker sauce. Opskriften er til to dage, så gem resterne til varmemad eller en lækker kyllingesuppe i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 650 gramsmå kartofler
  • 3 stkblandede peberfrugter
  • 2 stkrødløg
  • 2 fedhvidløg
  • 100 gramcherrytomater
  • 1 stkhel kylling
  • 2 dlvand
  • 50 gramkryddersmør
  • 0.5 spsktørret timian
  •  olivenolie
  •  groft salt
  •  peber
  •  majsstivelse

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft. Skræl eller skrub kartoflerne og skær de store kartofler i halve. Skyl peberfrugterne, fjern kernehusene og skær dem i strimler. Pil skrællen af løg og hvidløg og skær dem i mindre stykker. Skyl tomaterne og skær dem i halve.

2. Læg kyllingen i en gryde, der kan tåle at komme i ovnen eller i et dybt ovnfast fad. Tilsæt alle grøntsagerne. Hæld vandet i bunden af gryden og stil den i ovnen. Steg kyllingen i 10 minutter ved 225 grader. Skru derefter varmen ned til 200 grader og steg videre i 50-60 minutter.

3. Vil du have ekstra farve på skindet, så skru temperaturen op på 225 grader i de sidste 10-15 minutter. Du kan også give kyllingen en tur på grillprogrammet - husk dog at holde øje, så den ikke bliver sort!

4. Tag gryden ud af ovnen. Hæld al væden fra kyllingegryden over i en lille gryde og bring det i kog. Tilsæt kryddersmør og timian. Jævn sovsen med lidt majsstivelse rørt ud i en kop med lidt vand. Smag sovsen til med salt og peber.

5. Skær kyllingen ud og server den med de bagte kartofler, grøntsager og sauce. Husk at gemme skroget og lidt kyllingekød til suppen i morgen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære peberfrugterne i strimler. De kan også røre maizenaen ud i en kop med lidt vand.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre