Herregårdsbøf - en klassiker!

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 4 stkbagekartofler
  • 500 gramhakket oksekød
  •  bearnaisesauce
  • 350 gramedamamebønner eller ærter
  • 300 gramgulerødder*
  • 0.5 stkagurk
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Herregårdsbøf er en vaskeægte dansk klassiker, der smager fantastisk! Da en af ingredienserne er bearnaise, hører den ikke til de sundeste retter på kloden, men du bestemmer jo selv mængden! Og så har vi skruet lidt op for grøntsagerne ved at tilføje gnavergrønt. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft.

2. Skrub kartoflerne, eller skræl dem, hvis de er meget beskidte. Skær dem ud i både og læg dem i en skål. Skyl dem godt med vand, så alt det mælkehvide stivelse forsvinder. Så bliver de sprøde udenpå og bløde indeni, når de bliver stegt i ovnen.

3. Hæld vandet fra, tør kartoflerne i et rent viskestykke og fordel dem i et ovnfast fad beklædt med bagepapir. Vend dem i en god slat olivenolie og lidt salt eller allroundkrydderi, hvis du har det på lager.

4. Bag dem i ovnen i ca. 40 minutter, eller indtil de er flotte og gyldne. Husk at vende dem undervejs. Krydr med evt. med ekstra salt, hvis du synes.

5. Form nu bøffer af kødet, hak dem fint på begge sider med en skarp kniv og krydr med salt og peber. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber, når du har rørt ved råt kød. Steg bøfferne i lidt olivenolie på en pande, eller giv dem en tur på grillen, hvis vejret er til det.

6. Lav bearnaisen efter anvisningen på pakken, hvis du har travlt, eller prøv den hjemmelavede udgave, der slet ikke er svær at lave, hvis blot du følge vores opskrift. Du får den ved at klikke på kokkehuen i ingredienslisten.

7. Giv til sidst edamamebønner en hurtig tur i spilkogende vand, så de er gennemvarme men ikke udkogte. Skræl gulerødderne, vask agurken og skær begge dele i stave til gnavergrønt.

8. Server bøfferne med gnavergrønt, edamamebønner eller ærter, de sprøde og bløde kartofler samt lidt bearnaise på toppen. Mums og velbekomme :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre