Hindbærmousse med glaze af hvid chokolade

Ingredienser

( 10 stk. )

  • Hindbærmousse
  • 4 stkhusblas
  • 400 gramfrosne hindbær
  • 70 gramsukker
  • 1 spskvaniljesukker
  • 1 stkcitron
  • 5 dlpiskefløde
  • 50 gramhindbær
  •  små silikoneforme
  • Glaze
  • 4 stkhusblas
  • 100 gramrørsukker
  • 1 dlsødmælk
  •  frugtfarve
  • 125 gramhvid chokolade
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Hindbærmousse med glaze af hvid chokolade

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Har du også altid haft lyst til at glaze de fineste kager, når Bagedysten ruller over skærmen? Det gør vi også, og det er faktisk ikke så svært. Her har vi lavet en lækker hindbærmousse, som vi overtrækker med glaze af hvid chokolade. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Hindbærmousse
  • 4 stkhusblas
  • 400 gramfrosne hindbær
  • 70 gramsukker
  • 1 spskvaniljesukker
  • 1 stkcitron
  • 5 dlpiskefløde
  • 50 gramhindbær
  •  små silikoneforme
  • Glaze
  • 4 stkhusblas
  • 100 gramrørsukker
  • 1 dlsødmælk
  •  frugtfarve
  • 125 gramhvid chokolade

Fremgangsmåde

Hindbærmousse

1. Læg husblasen i blød i en skål med vand, så det dækker.

2. Kog hindbær sammnen med sukker, vaniljesukker og saften fra citronen. Kog det hele i 5 minutter. Hæld blandingen over i en skål igennem en si, så du kun har kernerne tilbage. Brug en spiseske til røre rundt i massen i sien - så går det hurtigere.

3. Pisk flødeskummet stift i en skål - men ikke så meget at det skiller.

4. Klem vandet ud af husblasen og lad den opløse i den varme hindbærpuré. Det er vigtigt, at puréen stadig er varm for at husblassen kan opløses.

5. Bland nu hindbærpuréen sammen med 4 spsk. af flødeskummet og vend det herefter med resten af flødeskummet. Rør hurtigt så husblassen ikke klumper.

6. Fordel massen i små silikoneforme og pres et hindbær ned i moussen i midten af hver form. Stil dem fryseren i 3-4 timer.

7. Når moussen er frossen, kan du gøre glazen klar.

Glaze

8. Læg husblas i en skål med vand, så det dækker.

9. Kog sukker og mælk sammen i en kasserolle til sukkeret er opløst. Klem vandet ud af husblasen og lad den opløse i den varme mælk. Tilsæt frugtfarve.

10. Skær chokoladen i mindre stykker og kom dem op i et højt decilitermål eller lignende, hvor der er plads til en stavblender.

11. Hæld den varme mælk over chokoladen og hold decilitermålet på skrå, når du sætter stavblenderen ned i massen - uden at tænde. Stil nu decilitermålet lige igen og blend uden af køre blenderen op og ned. Så mindsker du risikoen for luftbobler.

12. Bank massen forsigtigt ned i bordet, så evt. luftbobler forsvinder. Tag moussen ud af fryseren og ud af formene - dyp evt. formene hurtigt i varmt vand. Stil mousserne på en rist med bagepapir nedenunder. Hæld glazen over, så de dækker hele moussen.

13. Pynt de fine mousser med kageglimmer, friske hindbær eller hvad du bedst kan lide. Du kan også servere dem med krystalliseret hvid chokolade. Find opskriften nedenfor.

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at piske flødeskum.

Denne mousse smager super godt med krystalliseret hvid chokolade. Du kan finde opskriften her.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre