Hindbærsnitter med glasur og krymmel

Ingredienser

( 1 portion )

  • Mørdej
  • 150 gramsmør
  • 240 gramhvedemel
  • 80 gramflormelis
  • 1 tskvanillesukker
  • 1 stkæg
  •  bagepapir
  • Hindbærmarmelade
  • 250 gramfrosne hindbær
  • 150 gramsukker
  • 3 tskvanillesukker
  • Glasur
  • 100 gramflormelis
  •  kogende vand
  •  valgfri krymmel
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Hindbærsnitter smager FANTASTISK! Og den hjemmelavede udgave smager om muligt endnu bedre end den fra bageren. Tag ungerne med i køkkenet og prøv vores nemme og mega lækre opskrift. Vi har brugt hjemmelavet hindbærfyld, der er en del af opskriften. Men har du travlt kan du også bare brug en god færdig hindbærmarmelade. Du kan se, hvordan det så ud, da vi bagte hindbærsnitter live på Facebook lige her. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

Tærtedej

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Giv smør, mel, flormelis og vanillesukker en snurretur i en stor minihakker eller foodprocessor, til du har en smuldret dej. Tilsæt ægget og rør videre, til dejen har samlet sig. Har du ikke en foodprocessor eller lignende, bruger du bare klør fem.

2. Rul dejen ud til en firkant i mellem to stykker bagepapir, så den fylder en bageplade. Det svarer til ca. 30 x 40 cm.

3. Skær dejen over i fire lige store stykker. Prik bunden hist og her med en gaffel, så bobler den ikke op. Bag tærtedejen i ovnen i 10 min. og tag den herefter ud og lad den køle af.

Hindbærmarmelade

4. Kog imens hindbær i en gryde sammen med sukker og vanillesukker. Lad det småkoge i 10 minutter og lad hindbærfyldet køle helt af - enten udenfor eller i køleskabet. Eller brug færdig hindbærmarmelade.

5. Smør et jævnt og ikke for tykt lag hindbær ud på to af de bagte mørdejsfirkanter og læg de to andre firkanter ovenpå som låg. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt hindbærfyldet.

6. Rør flormelis sammen med en lille smule kogende vand. Pas på ikke at tilsætte for meget vand til at begynde med. Konsistensen skal være som sirup. Smør et godt lag glasur på toppen af "låget" og drys med en valgfri krymmel med det samme, mens glasuren stadig er fugtig.

7. Kan du ikke vente, så skær firkanterne forsigtigt ud til hindbærsnitter i lige den størrelse, du synes og guf med det samme. Men har du lige en halv times tålmodighed, så stil dem i køleskabet, så både glasur og fyld når at sætte sig. Skær dem herefter forsigtigt ud.

8. Velbekomme!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre