Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
Her har vi lavet lækre lakridskarameller med kun fire ingredienser: Salmiakbolcher, smør, sirup og kondenseret mælk. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 200 gramlakridsbolcher
- 100 gramsmør
- 100 gramsirup
- 395 gramkondenseret mælk
- stegetermometer
Fremgangsmåde
1
Hæld bolcherne i en minihakker og blend dem fint. Ryst nu minihakkeren så det groveste "bolchestøv" kommer til at ligge øverst. Tag lidt af det grove "bolchestøv" fra og gem det til pynt til senere.2
Hæld resten af det blendede lakridspulver i en tykbundet gryde sammen med smør, sirup og kondenseret mælk. Opvarm under omrøring til du har en jævn masse.3
Når massen begynder at tykne (det tager cirka fem minuter), skal du stoppe med at røre. Sæt et stege- eller bolchetermometer i massen og sluk for varmen, når temperaturen når 130 grader.4
Beklæd en lille kageform (ca. 20 x 20 cm eller hvad du nu lige har på lager i nogenlunde samme størrelse) med bagepapir og hæld karamelmassen i. Top med det grove "bolchestøv" og stil massen på køl i ca. 2 timer.5
Når massen har sat sig, kan den skæres eller klippes i firkantede stykker - størrelsen bestemmer du selv. Pak karamellerne ind i små pakker af bagepapir eller cellofan - så bliver de ekstra fine.6
SÅ må der guffes. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at hælde ingredienser i gryden.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.