Hjemmelavede lakridskaramel

Ingredienser

( 20 stk. )

  • 200 gramlakridsbolcher
  • 100 gramsmør
  • 100 gramsirup
  • 395 gramkondenseret mælk
  •  stegetermometer
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Hjemmelavede lakridskaramel

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

3.5, Meget populær

Her har vi lavet lækre lakridskarameller med kun fire ingredienser: Salmiakbolcher, smør, sirup og kondenseret mælk. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 200 gramlakridsbolcher
  • 100 gramsmør
  • 100 gramsirup
  • 395 gramkondenseret mælk
  •  stegetermometer

Fremgangsmåde

1. Hæld bolcherne i en minihakker og blend dem fint. Ryst nu minihakkeren så det groveste "bolchestøv" kommer til at ligge øverst. Tag lidt af det grove "bolchestøv" fra og gem det til pynt til senere.

2. Hæld resten af det blendede lakridspulver i en tykbundet gryde sammen med smør, sirup og kondenseret mælk. Opvarm under omrøring til du har en jævn masse.

3. Når massen begynder at tykne (det tager cirka fem minuter), skal du stoppe med at røre. Sæt et stege- eller bolchetermometer i massen og sluk for varmen, når temperaturen når 130 grader.

4. Beklæd en lille kageform (ca. 20 x 20 cm eller hvad du nu lige har på lager i nogenlunde samme størrelse) med bagepapir og hæld karamelmassen i. Top med det grove "bolchestøv" og stil massen på køl i ca. 2 timer.

5. Når massen har sat sig, kan den skæres eller klippes i firkantede stykker - størrelsen bestemmer du selv. Pak karamellerne ind i små pakker af bagepapir eller cellofan - så bliver de ekstra fine.

6. SÅ må der guffes. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at hælde ingredienser i gryden.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.