Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Laksenuggets smager fantastisk og er en god og nem måde at spise fisk på - særligt for de mindst i familien. Vi serverer dem med en lækker kartoffelsalat, lunet foccaciabrød og citronskiver. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 650 gramsmå kartofler
- 1 stkæg
- 100 grampanko eller almindelig rasp
- 225 gramlaksefileter
- 280 gramfoccaciabrød
- 0.5 bundtradiser
- 0.5 pottebredbladet persille
- 5 dlcultura 1,5%
- 3 spskmayonnaise
- 1 fedhvidløg
- 1 stkøkologisk citron
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Skyl og skrub kartoflerne. Er der forskel på størrelsen, så skær de store kartofler i lidt mindre stykker. Kog dem møre i saltet vand i - kartoflerne skal glide let af gaflen, når du prikker i dem. Hæld vandet fra kartoflerne og overhæld dem herefter med koldt vand, så de køler af.2
Pisk ægget sammen i en dyb tallerken med salt og peber og hæld rasp på en flad tallerken. Fjern skindet fra laksen og skær kødet i mundrette bidder.3
Vend nu laksestykkerne i først ægget og dernæst raspen. Steg dem på en pande med lidt olie til de er gennemstegte. Det tager 10-15 min. Vend dem forsigtigt undervejs.4
Lun foccaciabrødet på en brødrister eller i ovnen.5
Skyl radiserne og skær dem i mindre stykker.6
Skyl persillen og hak den fint. Lav en dressing af cultura, mayo, presset hvidløg og hakket persille. Smag til med salt og peber. Vend dressingen sammen med kartofler og radiser.7
Server de sprøde laksenuggets med kartoffelsalat, foccacia i skiver og citronbåde. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skære radiser i både.