Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
10 min
Ventetid
60 min
Er der noget bedre end hjemmelavede fritter? Ikke hvis du spørger vores unger! Og det er slet ikke så svært at lave sine egne lækre og sprøde fritter i ovnen - bare du følger vores opskrift. God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- 1000 grambagekartofler
- allroundkrydderi
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Vask bagekartoflerne grundigt og skær dem i grove stave - medmindre de er meget beskidte, behøver du ikke at skrælle dem. Læg stavene i en skål og skyl dem grundigt med vand, som du efterfølgende hælder fra. Fyld rent vand i skålen, så det dækker kartoflerne. Lad dem stå i min. 30 minutter - det fjerner en del af stivelsen fra kartoflerne og gør dem ekstra bløde og lækre indeni.2
Tænd ovnen på 225 grader varmluft.3
Hæld vandet fra kartoflerne og skyl dem igen med rent vand. Tør herefter kartoflerne grundigt i et rent viskestykke. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med en god slat olivenolie og allroundkrydderi. Bag dem i ovnen i 30-40 minutter, eller til de er sprøde og gyldne. Husk at vende kartoflerne undervejs.4
Velbekomme!