Hjemmelavet forårsrulledej

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 100 gramhvedemel
  • 50 grammajsstivelse
  • 1 tsksalt
  • 1 spskolivenolie
  • 1 stkæg
  • 2 dlvand
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Hjemmelavet forårsrulledej

I samarbejde med

3.7, Meget populær

Medmindre du bor i en af landets store byer, er det mega svært at få fat i rigtig forårsrulledej. Derfor har vi lavet en nem og hurtig opskrift, så du kan lave din egen forårsrulledej - det er slet ikke svær! Vi har også lavet en lille instruktionsvideo, du kan se her.

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 100 gramhvedemel
  • 50 grammajsstivelse
  • 1 tsksalt
  • 1 spskolivenolie
  • 1 stkæg
  • 2 dlvand

Fremgangsmåde

1. Pisk mel, majsstivelse, salt, olivenolie og æg sammen i en skål. Tilsæt nu vandet lidt efter lidt, til du har pisket alle klumper ud af dejen. Hvis der stadig er lidt klumper i, kan du bruge en stavblender til at piske dejen helt glat.

2. Stil en pande med slipletbelægning på komfuret og tænd på svagt blus. Panden skal være så varm, at dejen kan blive bagt, men den må ikke være så varm, at dejen stivner i samme øjeblik, den kommer på panden. Pensl panden med lidt olie og hæld lidt dej på. Brug nu en lille pensel til hurtigt at fordele dejen på panden, så den bliver så tynd som muligt, men uden huller. Mangler der dej hist og her, hælder du bare lidt mere på og bruger penslen til at lappe. Lad dejen bage, til den har sat sig og er blevet så gennembagt, at du forsigtigt kan løfte den i siderne med en paletkniv og bruge fingrene til at tage den færdig "pandekage" af panden - den skal ikke vendes! Læg den på en tallerken og gentag, til der ikke er mere dej.

3. Bland lidt mel og vand sammen i en kop, så det har konsistens som tyk sirup. Det skal du bruge til at lukke forårsrullerne med.

4. Læg nu en "pandekage" på et spækbræt. Du kan evt. skære siderne til, så dejen bliver firkantet. Så bliver forårsrullerne ekstra flotte - men det behøves ikke! Læg fyld på midten og rul sammen. Husk at folde siderne ind mod midten. Lige inden du lukker, bruger du fingeren til at smøre lidt af melblandingen på det yderste af dejen. Rul nu helt sammen og læg rullerne med samlingen nedad.

5. Og så skal du blot frittere rullerne i olie.

6. Velbekomme :o)

Tip

Du kan fylde forårsrullerne med lige det, du har lyst til - f.eks. kylling og grøntsager. Du finder opskriften her.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre