Hokkaidosuppe med sprøde kikærter og flute

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 dåsekikærter
  • 0.5 spskpaprika
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 2 stksnackpeber
  • 300 gramkartofler
  • 1 stkhokkaidogræskar
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 1.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 7 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 stkgroft flute
  • 2 dlcreme fraiche eller skyr
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Hokkaidosuppe med sprøde kikærter og flute

I samarbejde med

4.1, Mambeno-favorit!

Når bladene begynder at falde af træerne, er det endelig græskarsæson. Og hurra for det! For græskar er fantastiske i madlavning - f.eks. i supper. Her har vi lavet en udgave med hokkaidogræskar, kartofler og peberfrugt, som vi serverer med sprøde kikærter på toppen og groft flute. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 dåsekikærter
  • 0.5 spskpaprika
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 2 stksnackpeber
  • 300 gramkartofler
  • 1 stkhokkaidogræskar
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 1.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 7 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 stkgroft flute
  • 2 dlcreme fraiche eller skyr
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Forvarm ovnen til 230 grader varmluft. Skyl kikærterne grundigt i vand og tør dem i et viskestykke. Hvis hinderne løsner sig fra kikærterne, fjerner du dem bare med fingrene og smider dem ud.

2. Læg kikærterne på en bageplade med bagepapir og vend dem med lidt olivenolie, paprika og salt og peber. Du kan også bruge allroundkrydderi. Bag kikærterne i ovnen i ca. 30 minutter til de er gyldne og sprøde. Husk at vende dem undervejs.

3. Hak løg og hvidløg groft. Skyl og rens peberfrugterne og skær dem i grove tern. Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Skræl græskaret, fjern kernerne og skær også græskarkødet i grove tern.

4. Steg løg og hvidløg i lidt olivenolie i en gryde i et par minutter. Tilsæt peberfrugt, kartofler og oregano. Steg videre i endnu et par minutter under omrøring.

5. Tilsæt græskartern, madlavningsfløde, vand og grøntsagsbouillon. Bring suppen i kog og lad den simre under låg i ca. 20 minutter, eller til græskar og kartofler er møre.

6. Blend suppen helt glat med en stavblender eller i en almindelig blender. Husk dog aldrig at fylde blenderen mere end halvt op, da varme væsker kan "eksplodere", når de bliver blendet. Læg evt. et viskestykke over blenderen i stedet for låget.

7. Hæld suppen tilbage i gryden og smag til med salt, peber og evt. lidt mere bouillon. Lun flutet og server suppen med en klat creme fraiche eller skyr og sprøde kikærter på toppen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære grøntsagerne i grove tern. De kan også smage suppen til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre