Hotwings med bagte rodfrugter, avocadocreme og couscoussalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 200 grampersillerod
  • 200 gramfriske rødbeder
  • 200 grampastinak
  • 750 gramhotwings
  • 150 gramcouscous
  • 3 dlkogende vand
  • 40 gramsolsikkekerner
  • 2 stkæbler
  • 1 pottebredbladet persille
  • 1 stklime
  • 2 stkavocado
  •  bagepapir
  •  olivenolie
  •  salt
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Hotwings med bagte rodfrugter, avocadocreme og couscoussalat

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Hotwings er et hit hos de fleste børn. De smager også super godt, og så er det hyggeligt for en gang skyld at måtte spise med fingrene. Vi serverer de lækre wings med avocadocreme, couscoussalat og bagte rodfrugter. Du kan både bruge friske og frosne rodfrugter. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 200 grampersillerod
  • 200 gramfriske rødbeder
  • 200 grampastinak
  • 750 gramhotwings
  • 150 gramcouscous
  • 3 dlkogende vand
  • 40 gramsolsikkekerner
  • 2 stkæbler
  • 1 pottebredbladet persille
  • 1 stklime
  • 2 stkavocado
  •  bagepapir
  •  olivenolie
  •  salt

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 210 grader varmluft.

2. Skræl rodfrugterne og skær dem i mundrette stykker, hvis du bruger friske rodfrugter. Og ellers klipper du jo bare toppen af posen! Læg rodfrugterne på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem i en slat olivenolie. Krydr med salt og peber og bag rodfrugterne i ca. 30 minutter til de er gyldne. Husk at vende dem undervejs.

3. Læg de frosne hotwings på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt bagepladen i ovnen i 20-25 minutter.

4. Hæld kogende vand over couscousen i en gryde. Tilsæt lidt salt, rør rundt, læg låg på og lad det trække i ca. 5 minutter.

5. Rist solsikkekerner på en tør pande til de er gyldne. Køl dem af på en tallerken. Skyl æblerne og skær dem i tern eller strimler. Skyl persillen og hak den fint. Bland begge dele med couscous og solsikkekerner. Smag til med lidt olivenolie, limesaft, salt og peber.

6. Flæk avocadoen og fjern stenen. Tag kødet ud og mos det med en gaffel. Smag til med salt, peber og limesaft. Hvis du er vild med guacamole, kan du sagtens tilsætte lidt presset hvidløg.

7. Server de lækre hotwings sammen med bagte rodfrugter, avocadocreme og couscoussalat. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i familien: Lad dine børn være med til at skære æblerne i tern og skrælle rodfrugterne. De kan også mose avocadoen,

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.