Hotwings med rodfrugtfritter, dyppelse og broccolisalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramsmå kartofler
  • 450 gramfrosne rodfrugter
  • 750 gramhotwings
  • 100 grambacon i tern
  • 2 dlcreme fraiche 9 %
  • 0.5 dlmayonnaise
  • 1 spskbalsamicoeddike
  • 1.5 spsksirup
  • 0.5 stkløg
  • 50 gramsolsikkekerner*
  • 40 gramrosiner*
  • 1 stkbroccoli
  •  ketchup
  •  bagepapir
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Hotwings smager super godt og er hyggelige at spise som fingerfood. Vi serverer dem med bagte kartofler og rodfrugtfritter - og klassisk broccolisalat. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 210 grader varmluft.

2. Skrub kartoflerne. Læg dem sammen med rodfrugterne på en bageplade med bagepapir og vend dem i en slat olivenolie. Krydr med salt og peber og bag rodfrugterne i ca. 30 minutter, til de er gyldne. Husk at vende dem undervejs.

3. Læg de frosne hotwings på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt bagepladen i ovnen i ca. 20-25 minutter.

4. Læg baconternene på en kold og tør pande og tænd for varmen. Steg baconstykkerne sprøde og lad dem efterfølgende dryppe af på lidt køkkenrulle.

5. Bland creme fraiche sammen med mayo, eddike og sirup og smag til med salt og peber.

6. Hak løget i små tern - har du rødløg på lager, så brug dem. Det giver en fin farve. Vend løg, solsikkekerner, rosiner og bacon i dressingen.

7. Skyl broccolien og skær eller knæk den i små buketter. Blancher dem herefter i spilkogende vand i ca et minut og overhæld dem efterfølgende med iskoldt vand. Bland med dressingen.

8. Server de lækre hotwings sammen med bagte kartofler, rodfrugter og broccolisalat. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i familien: Lad dine børn være med til at skrubbe kartoflerne. De kan også knække broccoli i små buketter.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre