Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
15 min
15 min
Denne æblemarmelade er super nem at lave og smager skønt. Du kan enten bruge æbler fra haven eller købe en pose gode og smagfulde æbler i supermarkedet. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 500 gramæbler
- 1 cmfrisk ingefær
- 200 gramsukker
- 0.5 dlvand
- 1 tskvaniljesukker
- 1 tskstødt kanel
- Atamon
- patentglas
Fremgangsmåde
1
Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær æblerne i mindre stykker. Skræl og riv ingefæren på den fine side af rivejernet.2
Kog æblerne i en gryde med låg sammen med sukker, vand, vaniljesukker, kanel og ingefær, til konsistensen er som tynd marmelade - den bliver tykkere, når den køler af. Det tager ca. 15 minutter. Bliver marmeladen for fast, kan du tilsætte lidt mere vand.3
Tilsæt evt. atamon efter anvisningen på posen eller flaske, hvis marmeladen skal holde i lang tid. Ellers hæld den varme marmelade på syltetøjsglas, der er skoldet i kogende vand. Luk glassene og lad dem køle af.4
Velbekomme!Tip
Hvis du synes, kan du tilsætte marmeladen lidt Atamon, så den kan holde sig længere i køleskabet. Men ofte er det nok blot at skolde syltetøjsglassene og opbevare marmeladen i køleskabet. Så kan den fint holde sig nogle uger - og tro os, den bliver hurtigt spist!
Opgaver til børn i køkkenet: Lad børnene skære de skrællede æbler i små stykker. Brug f.eks. den smarte og sikre børnekniv fra Kiddikutter.
Får du ikke brugt alle æblerne til marmelade har vi lavet et par tips til hvordan du opbevarer dem eller ellers får dem brugt. Læs mere lige her.