Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Vi har lavet en super lækker bolognese med hakket svinekød og bacon, som vi serverer med fuldkornspasta. Husk at gemme kødsaucen til varmemad eller topping på en hurtig pizza i morgen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 200 grambacon i tern
- 800 gramfrossen ratatouille
- 1 spskpaprika
- 2 fedhvidløg
- 500 gramhakket svinekød
- 300 gramfuldkornsspaghetti
- 0.5 stkhonningmelon
- 2 dåsehakkede tomater
- 140 gramtomatpuré
- 0.5 spsktørret oregano
- 0.5 spsktørret timian
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Steg bacon i en gryde uden olie i et par minutter. Tilsæt herefter de frosne grøntsager sammen med paprika. Hvis der er store stykker grøntsager i posen, så hak dem lidt mindre med grydeskeen. Lad grøntsagerne stege i ca. fem minutter.2
Tilsæt presset hvidløg og hakket svinekød og lad det blive brunet godt af under omrøring.3
Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Skær melonen ud i skiver.4
Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, oregano og timian og rør det hele sammen. Lad bolognesen simre så længe du har tid. Den bliver kun bedre af at stå og hygge sig. Tilsæt evt. lidt vand undervejs.5
Smag bolognesen til med salt og peber. Vil du ha' ekstra smag, kan du tilsætte en smuldret bouillonterning og lidt ekstra vand.6
Server i dybe tallerkener og huske at gemme ca. halvdelen af bolognesen til varmemad eller pizzaer i morgen. Server med melonstykker som tilbehør. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at røre i bolognesen og smage til.