Hurtig lasagne med oksekød, spidskål og mozzarella - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 375 gramfriske lasagneplader
  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 1 stkspidskål
  • 800 gramhakket oksekød
  • 2 spskpaprika
  • 1 terningsvinebouillon
  • 1 spsktørret oregano
  • 1 spsktørret timian
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 140 gramtomatpuré
  • 5 dlmornaysauce
  • 2 kuglemozzarella
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Hurtig lasagne med oksekød, spidskål og mozzarella - til to dage

I samarbejde med

3.3, Meget populær

Lasagne er verdens bedste børneklassiker! Her har vi lavet en hurtig version med friske pastaplader, spidskål og oksekød. Opskriften er beregnet til to dage, så gem halvdelen til varmemad i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 375 gramfriske lasagneplader
  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 1 stkspidskål
  • 800 gramhakket oksekød
  • 2 spskpaprika
  • 1 terningsvinebouillon
  • 1 spsktørret oregano
  • 1 spsktørret timian
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 140 gramtomatpuré
  • 5 dlmornaysauce
  • 2 kuglemozzarella
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Kog en elkedel fyldt med vand og opvarm ovnen til 220 grader varmluft.

2. Læg lasagnepladerne i en gryde og overhæld dem med kogende vand, indtil de skal bruges. På den måde skal lasagnen ikke bage så længe i ovnen.

3. Hak løg og hvidløg fint. Skyl spidskålen og skær det i tynde strimler. Steg løg og hvidløg i et par minutter i lidt olivenolie i en dyb pande eller gryde.

4. Tilsæt spidskålen og steg til det hele er faldet lidt sammen. Tilsæt hakket oksekød, paprika, svinebouillon, oregano og timian.

5. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og mornaysauce og lad det hele simre et par minutter. Smag til med salt og peber. Hæld vandet fra lasagnepladerne.

6. Fordel kødsovsen i et ovnfast fad i minimum tre lag med lasagneplader imellem. Begynd og slut med et lag sauce. Pluk mozzarellaen i mindre stykker og fordel dem på toppen.

7. Bag lasagnen i ovnen i ca. 20 minutter, til osten er gylden. Hvis du har lasagneplader tilovers, så kan du fryse dem ned eller klippe dem i mindre strimler og bruge dem som frisk pasta.

8. Drys lasagnen med lidt grønt, hvis du har det på lager. Husk at gemme halvdelen af lasagnen til i morgen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn smage kødsovsen til og lægge lasagneplader i fadet.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre