Hurtig ramensuppe med kylling

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 litervand
  • 2 terninghønsebouillon
  • 250 gramchampignon
  • 200 gramgulerødder*
  • 4 stkforårsløg
  • 300 gramkyllingefilet
  • 4 stkæg
  • 250 gramfuldkornsnudler
  • 0.5 dlsoya
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Er dine unger også vilde med Cup Noodles? Altså de der nudler til en femmer i supermarkedet, som man bare skal hælde kogende vand på? Det er vores i hvert fald. Selvom vi ikke helt vil indrømme det..! Men vi har fundet løsningen: Vores helt egen hjemmelavede udgave. Også kaldet ramen. Her med kylling, forårsløg, gulerødder og æg. Mums - og god fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Hæld vandet fra ingredienslisten i en stor gryde sammen med smuldrede bouillonterninger. Tænd for fuldt blus og bring vandet i kog. Ordn imens grøntsagerne.

2. Bring en lille kasserolle med vand i kog til æggene. Giv æggene ti minutter og overhæld dem straks med koldt vand - så koger de ikke videre og bliver nemmere at pille.

3. Rens og skyl champignoner og forårsløg. Skær champignonerne i halve, skræl gulerødderne og skær dem i tynde stave og snit forårslågene i mundrette bidder på skrå. Gem lidt af den grønne top til pynt. Stil det hele til side.

4. Skær kyllingen i tynde strimler - husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende. Når vandet koger, tilsætter du kyllingen og lader den simre i fem-ti minutter, til den er næsten gennemstegt - alt efter tykkelse. Tilsæt champignoner og nudler og kog videre i ca. fem minutter, til nudlerne er møre.

5. Smag til med soya og evt. mere bouillon. Tilsæt til sidst forårsløg. Vær opmærksom på, at forårsløg kan være stærke for mindre børn, så sørg for at de er så store, at de kan pilles fra.

6. ..og er der kyssende par i familien, så er vores råd, at begge parter er solidariske og enten spiser forårsløg - eller ikke gør..!

7. Servér i skåle eller dybe tallerkener med et pillet og halveret æg til hver og gulerødder evt. lidt top fra forårsløgene på toppen. Undlad dog grønt drys til børn under 3 år.

8. Velbekomme!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre