Hurtig tomatsuppe med croutoner

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stkløg
  • 4 stktomater
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 3 dlkokosmælk
  • 1 terninghønsebouillon
  • 4 dlvand
  • 0.5 spskspidskommen
  • 1 stkgroft flute
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  parmesan i flager
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Hurtig tomatsuppe med croutoner

I samarbejde med

3.8, Meget populær

Tomatsuppe er hurtig at lave og smager rigtig godt. Her har vi jazzet den klassiske udgave op med lidt kokosmælk og lækre brødcroutoner på toppen. Hvis retten skal være 100% vegetarisk, skal du erstatte hønsebouillonen med grøntsagsbouillon. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stkløg
  • 4 stktomater
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 3 dlkokosmælk
  • 1 terninghønsebouillon
  • 4 dlvand
  • 0.5 spskspidskommen
  • 1 stkgroft flute
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  parmesan i flager

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Vask peberfrugten og befri den for kerner. Hak peberfrugt og løg fint, vask tomaterne og skær dem i grove tern og svits det hele i lidt olivenolie i en gryde i et par minutter.

3. Tilsæt hakkede tomater, kokosmælk, hønsebouillon, vand og spidskommen og bring suppen i kog. Lad den simre i ca. ti minutter og smag til med salt, peber og evt. lidt mere hønsebouillon og kokosmælk.

4. Imens suppen simrer, skærer du 1/4 af flutet i små terninger. Vend dem med lidt olivenolie og krydr med salt og peber. Bag dem i ovnen i ca. ti minutter, eller til de er sprøde og lækre. Vend dem undervejs. Skru varmen ned til 185 grader og varm resten af flutet.

5. Server suppen med crutoner på toppen, parmesan i flager og lidt grønt, hvis du har det på lager. Velbekomme!

Tip

Det er klart billigst at købe et helt stykke ost i supermarkedet og høvle det selv - f.eks. med en kartoffelskræller. Og så smager det også meget bedre. Vælg evt. den variant, der hedder Grana Padano. Det er ikke ægte parmesan, men smager næsten lige sådan og er en hel del billigere.

Du kan i øvrigt sagtens fryse kokosmælk ned, hvis du får noget tilovers. Hæld det blot i en beholder med tætsluttende låg, og så har du til næste gang, du skal bruge kokosmælk.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre