Hvid pizza med kartofler og kalkunbacon. Hertil frisk ananas.

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 300 grambagekartofler
  • 400 grampizzadej
  • 150 gramflødeost med urter
  • 2 kuglemozzarella
  • 0.5 pottefrisk eller tørret rosmarin
  • 250 gramkalkunbacon
  • 1 stkfrisk ananas
  •  hvedemel
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Vi har lavet en nem kartoffelpizza med kalkunbacon, friske kartoffelskiver og mozzarella. Vi serverer pizzaen med skiver af frisk ananas. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 250 grader over/undervarme med en bageplade på nederste rille.

2. Skræl kartoflerne og skær dem i så tynde skiver som muligt. Brug et mandolinjern hvis du har sådan et. Men pas på: Det er mega ninjaskarpt! Læg kartoffelskiverne i en skål med vand.

3. Drys mel ud på et rent bord og rul pizzadejen ud til en eller flere pizzabunde med en kagerulle, så de er ca. 30 cm i diameter. Vigtigt: Hvis du ikke har en pizzaspade til at flytte pizzaerne til ovnen med, så flyt den udrullede pizzadej til et stykke bagepapir med fingrene, inden du topper med fyld.

4. Smør et lag flødeost på pizzabunden. Dryp kartoffelskiverne af for vand og fordel dem på bunden sammen med mozzarellaen i små stykker og lidt rosmarinblade. Top pizzaen med kalkunbacon.

5. Flyt pizzabunden til ovnen med en pizzaspade eller før et spækbræt ind under bagepapiret med pizzaen og flyt til bagepladen. Bag pizzaen i 10-15 minutter til osten er gylden og skorpen sprød.

6. Skær ananas i trekanter og fjern stokken i midten.

7. Server den sprøde kartoffelpizza med frisk ananas. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at smøre flødeost på bunden og toppe pizzaen med fyld.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre