Hvidkålssuppe med kokos og karry

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1/2 stkhvidkål
  • 2 stkæbler
  • 300 grampersillerod
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 0.5 spskkarry
  • 0.5 spsktørret timian
  • 8 dlvand
  • 2 dlkokosmælk
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 50 gramspegepølse
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1/2 stkcitron
  •  akaciehonning
  • 1 stkgroft flute
  • 1 dlskyr
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Hvidkålssuppe med kokos og karry

I samarbejde med

3.7, Meget populær

Hvidkål er en super billig grøntsag, hvor du får rigtig meget mad for pengene - særligt om efteråret og vinteren. Her har vi lavet en lækker suppe, der er peppet op med kokos, karry og æbler. Vil du have en 100% vegetarisk udgave, dropper du blot pølsen :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1/2 stkhvidkål
  • 2 stkæbler
  • 300 grampersillerod
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 0.5 spskkarry
  • 0.5 spsktørret timian
  • 8 dlvand
  • 2 dlkokosmælk
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 50 gramspegepølse
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1/2 stkcitron
  •  akaciehonning
  • 1 stkgroft flute
  • 1 dlskyr
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Fjern de yderste blade fra hvidkålet og skær stokken fra. Skær kålen i grove strimler. Vask æblerne og fjern kernehuset. Skræl persillerødderne og skær i grove tern sammen med æblerne.

2. Hak løg og hvidløg fint og steg det i et par minutter i lidt olivenolie i en stor gryde sammen med karry og timian. Løgene skal ikke tage farve, så husk at røre godt. Tilsæt æbler og steg videre i et par minutter. Tilsæt herefter hvidkål og persillerødder og lad det stege med, til kålen er faldet sammen. Tilsæt vand, kokosmælk og grøntsagsbouillon og lad suppen simre under låg i ca. 20 minutter, eller til rødderne er møre. Opvarm imens ovnen til 185 grader varmluft. Skær pølsen i tern og rist dem sprøde på en tør pande. Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle.

3. Blend suppen helt glat med en stavblender eller i en almindelig blender. Husk dog aldrig at fylde blenderen mere end halvt op, da varme væsker kan "eksplodere", når de bliver blendet. Læg evt. et viskestykke over blenderen i stedet for låget. Tilsæt madlavningsfløden og varm suppen op igen. Smag til med salt, peber, lidt citronsaft og en smule honning. Du kan også tilsætte ekstra bouillon, hvis du synes.

4. Lun flutet. Top suppen med en klat skyr, ristet spegepølse og lidt grønt, hvis du har det på lager, og server sammen med det lune flute til at dyppe med! Velbekomme :o)

Tip

Har du kokosmælk tilovers, kan du sagtens fryse resten ned i en beholder med låg. Så har du til næste gang, du skal bruge det. Du kan også sagtens udskifte persillerødder med kartofler, pastinakker eller andre rodfrugter, du lige har på lager.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre