Baconsvøbt kalkunbryst i fad med ris - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 900 gramkalkun- el. kyllingebryst
  • 50 gramrød pesto
  • 125 grambacon i skiver
  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 0.5 stkblomkål
  • 1 stksquash
  • 2 stkrød peberfrugt
  • 1.5 dlvand
  • 0.5 spskfrisk eller tørret timian
  • 250 gramris
  • 1 terninghønsebouillon
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  •  salt
  •  peber
  •  majsstivelse
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Baconsvøbt kalkunbryst i fad med ris - til to dage

I samarbejde med

4.1, Mambeno-favorit!

Her får du opskriften på en virkelig nem ret med kalkunbryst beklædt med bacon, som bages i ovnen med en masse grøntsager. Vi serverer hele herligheden med lækker sovs og ris - vælg gerne fuldkorn men vær opmærksom på længere kogetid. Opskriften er til to dage, så husk at gemme halvdelen til i morgen. Kan du ikke få kalkunbryst, kan du sagtens brug kylling. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 900 gramkalkun- el. kyllingebryst
  • 50 gramrød pesto
  • 125 grambacon i skiver
  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 0.5 stkblomkål
  • 1 stksquash
  • 2 stkrød peberfrugt
  • 1.5 dlvand
  • 0.5 spskfrisk eller tørret timian
  • 250 gramris
  • 1 terninghønsebouillon
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  •  salt
  •  peber
  •  majsstivelse

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 230 grader varmluft.

2. Skær en 2-3 cm dyb "lomme" i midten af kalkunbrystet og fyld det med pesto. Beklæd herefter kalkunbrystet med baconskiver, så de dækker alt kødet. Du kan evt. halvere skiverne eller folde det overskydende bacon ind under kødet.

3. Skræl løg og hvidløg og skær det i grove stykker. Pluk små buketter af blomkålen. Skyld squashen og skær den i tern. Rens og skyl peberfrugterne og skær dem i tern.

4. Læg grøntsagerne i et ovnfast fad og hæld vand i bunden sammen med timian. Læg kødet ovenpå og sæt fadet i ovnen i ca. 35-45 minutter, til kødet er gennemstegt - alt efter tykkelse.

5. Kog imens risene efter anvisningen på pakken.

6. Når kalkunen er færdig, hældes væden fra fadet op i en gryde. Bring den i kog og tilsæt smuldret hønsebouillon.

7. Tilsæt madlavningsfløde og smag til med salt og peber. Hvis sovsen er for tynd, så jævn den med lidt majsstivelse rørt ud i en kop.

8. Server den saftige kalkun skåret i skiver med ris, sauce og grøntsager.

9. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at beklæde kalkunen med bacon. De kan også plukke buketter af blomkålen, skære squash og røre i saucen.

Ønsker du en mere fedtfattig udgave, kan du erstatte bacon med parmaskinke - og madlavningsfløde med mælk. Du kan også bruge kyllingefilet, hvis du ikke kan få kalkun.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre