Indianergryde med kartofler

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkporre
  • 1 stkløg
  • 650 gramkartofler
  • 200 gramgulerødder*
  • 0.5 stksquash
  • 0.5 stkspidskål
  • 1 spskpaprika
  • 400 gramhakket svinekød
  • 1.25 dlcremefine 15%
  • 2 dlvand
  • 1 terningsvinebouillon
  • 50 gramsoltørrede tomater i olie
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Indianergryde er en skøn opskrift på hverdagsmad, der er blevet udødeliggjort af kantinedamen Jonna i podcasten "Undskyld vi roder". Her har vi lavet en version med svinekød, porre, spidskål, gulerødder, squash og soltørrede tomater. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skær top og bund af porren, skær den i skiver og skyl og rens den grundigt. Skær løget i tern. Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette stykker. Skræl gulerødderne og riv gulerødderne og squashen på den grove side af et rivejern. Snit spidskålet fint.

2. Varme en gryde op med olivenolie og svits paprika, porre, løg og hakket svinekød.

3. Tilsæt cremefine, vand, bouillon og kartofler. Lad det simre i ca. 10 min.

4. Hak de soltørrede tomater fint. Tilsæt gulerødder, squash, spidskål og soltørrede tomater og lad retten simre under låg i ca. 5 min. Rør gerne undervejs.

5. Smag til med salt og peber og server indianergryden - evt. toppet med friske krydderurter. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn hjælpe til med at skrælle kartofler og gulerødder. Ekstra smag: Top med friskhakket persille eller basilikum.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre