Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Indianergryde er en skøn opskrift på hverdagsmad, der er blevet udødeliggjort af kantinedamen Jonna i podcasten "Undskyld vi roder". Her har vi lavet en version med svinekød, porre, spidskål, gulerødder, squash og soltørrede tomater. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkporre
- 1 stkløg
- 650 gramkartofler
- 200 gramgulerødder
- 0.5 stksquash
- 0.5 stkspidskål
- 1 spskpaprika
- 400 gramhakket svinekød
- 1.25 dlcremefine 15%
- 2 dlvand
- 1 terningsvinebouillon
- 50 gramsoltørrede tomater i olie
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Skær top og bund af porren, skær den i skiver og skyl og rens den grundigt. Skær løget i tern. Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette stykker. Skræl gulerødderne og riv gulerødderne og squashen på den grove side af et rivejern. Snit spidskålet fint.2
Varme en gryde op med olivenolie og svits paprika, porre, løg og hakket svinekød.3
Tilsæt cremefine, vand, bouillon og kartofler. Lad det simre i ca. 10 min.4
Hak de soltørrede tomater fint. Tilsæt gulerødder, squash, spidskål og soltørrede tomater og lad retten simre under låg i ca. 5 min. Rør gerne undervejs.5
Smag til med salt og peber og server indianergryden - evt. toppet med friske krydderurter. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn hjælpe til med at skrælle kartofler og gulerødder.
Ekstra smag: Top med friskhakket persille eller basilikum.