Indisk gryde med hvidløgsmarinerede tortilla-slides og myntedressing

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 3 fedhvidløg
  • 400 gramkartofler
  • 250 gramgulerødder*
  • 1 stksquash
  • 200 gramrøde linser
  • 2 spskkarry
  • 2 spskspidskommen
  • 1 spsktørrede koriander
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 3 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 100 gramrevet ost
  • 4 stkfuldkornstortillas
  • 0.5 pottefrisk mynte
  • 2 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 stkøkologisk citron
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Vegetariske gryderetter kan varieres i en uendelighed! Her har vi brugt kartofler, linser, squash og gulerødder og serveret vegetargryden med de lækreste hvidløgsmarinerede tortillaslides som tilbehør. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Hak løg og 2/3 af hvidløget fint - gem resten af hvidløget til senere. Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i mundrette stykker. Skyl squashen og skær den i mundrette stykker. Skyl linserne grundigt i en sigte.

3. Varm en gryde op med olivenolie og svits karry, spidskommen og koriander sammen med løg, hvidløg og squash. Tilsæt røde linser, kartofler, gulerødder, hakkede tomater, vand og bouillon. Lad det hele simre i 20-25 min.

4. Riv den sidste del hvidløg fint og vend det sammen med revet mozzarella og en god sjat olivenolie. Fordel hele herligheden på halvdelen af tortillapandekagerne og læg den anden halvdel over som låg. Bag tortillaerne i ca. 5 min. og skær dem ud i mindre slides.

5. Skyl mynten og hak den fint. Rør cremefraiche, mynte, citronsaft, salt og peber sammen.

6. Server linsegryden med lune hvidløgsmarinerede tortillaslides og myntedressing. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn vende revet ost, hvidløg og olivenolie sammen.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre