Indisk gryde med kylling og kikærter - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkornsris
  • 2 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkblomkål
  • 700 gramkyllinge- el. kalkunbryst
  • 1.5 spskrød karrypasta
  • 1 spskstødt koriander
  • 4 dlkokosmælk
  • 300 gramhelbladet frossen spinat
  • 1 dåsekikærter
  • 1 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 dlcremefraiche eller skyr
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Den er simpelthen så nem og lækker denne her indiske gryderet - selvom den måske mere er dansk end indisk. Men hey, man har vel lov til at føle sig lidt eksotisk! Nå, men den er fyldt med blomkål, kikærter, spinat og kokosmælk - og vi har serveret hele herligheden med ris. Du kan både bruge kyllinge- og kalkunbryst. Opskriften er beregnet til to dage, så husk at gemme resterne i køleskabet til i morgen. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Hak løg og hvidløg fint. Skyl blomkålen og del den i små buketter. Skær kalkunen eller kylling i mindre stykker. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber, efter du har rørt ved rå kylling.

3. Steg løg og hvidløg i en gryde sammen med karrypasta og stødt koriander i et minut eller to under omrøring. Tilsæt kalkun eller kylling og steg videre, til stykkerne er brunet godt af på alle sider.

4. Tilsæt kokosmælk og spinat. Hæld væden fra kikærterne og tilsæt dem samt blomkål, vand og bouillon og varm det hele igennem - men ikke mere, end grøntsagerne stadig har bid.

5. Smag til med salt og peber og servér med dampende varme ris og en klat creme fraiche eller skyr på toppen.

6. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i familien: Lad dine børn være med til at dele blomkålen i små buketter. Det er også en god ide at lade dem hjælpe med tilsmagningen af sovsen. 

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre