Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
30 min
Denne opskrift er indsendt af Marie, der er mor til Lily og Norma. Og indrømmet! Da vi så opskriften, syntes vi, ligesom du måske gør, at kombinationen af krydret flødeskum, kylling og banan lød ret mærkelig. Men det smager fuldkommen fantastisk! Prøv selv!
Portioner
Ingredienser
- 8 stkkyllingeoverlår- eller en hel kylling
- 1 stkgrøn peberfrugt
- 1 stkrød peberfrugt
- 2 stkbananer
- 2.5 dlpiskefløde
- 2 fedhvidløg
- 2 tskkarry
- 1 tsksambal oelek- kan udelades
- 1 dlmangochutney- sød
- 250 gramris
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 220 grader varmluft. Kog kyllingestykkerne i en stor gryde med vand, til de er gennemkogte. Det tager ca. 20-30 minutter. Tjek ved at stikke en kødnål eller lignende ind i kødet. Er kødsaften klar, er kyllingen gennemkogt.2
Rens og skyl imens peberfrugterne og kær dem i tern og bananerne i skiver. Læg begge dele i bunden af et ovnfast fad, fordel kyllingestykkerne ovenpå og krydr med lidt salt og peber.3
Pisk fløden til flødeskum og vend presset hvidløg, karry, sambal oelek og mangochutney i. Smag til med lidt salt og evt. mere karry, chili eller chutney efter smag og behag.4
Og nu kommer den lidt mærkelig del - men bare rolig, det er ligesom med Disney-film: Det ender godt ;o) Fordel den krydrede flødeskum over kyllingen. Og ja, den smelter lidt undervejs, men det gør ikke noget. For flødeskummet bliver alligevel forvandlet til en cremet sauce i ovnen.5
Steg kyllingen i ovnen til den er smuk lysebrun på toppen. Det tager ca. 20-30 minutter. Kog imens risene efter anvisningen på pakken. Tag kyllingen ud og server med dampende varme ris - og så må der guffes. MUMS og tak til Marie for den fantastiske opskrift. Velbekomme :o)Tip
Marie har brugt en hel kylling. Det er også virkelig lækkert, men kræver længere kogetid. Har du tid, og bruger du en hel kylling, så kan du dele den i mindre stykker, inden du koger den. Eller partere den inden du putter flødeskum på. Det går lidt hurtigere og er nemmere i ovnen.
Marie har også brugt mere sambal oelek i sin oprindelige opskrift - vil du ramme Maries udgave, tilføjer du bare lidt mere ild til flødeskummet. Sambal oelek er en chilipasta, der findes i små glas på hylden med asiatiske specialiteter i de fleste supermarkeder. Du kan også bruge chilisauce eller lignende - husk blot at smage til :o)