Italiensk kartoffelret med tomat og æg

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 300 gramkartofler
  • 1 stkløg
  • 1 stksquash
  • 0.5 spskpaprika
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 4 stkæg
  • 1 stkgroft flute
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Denne ret er super simpel og rustik, som var vi langt ude på landet i Italien. Og så er opskriften helt uden kød! Det er bare sprøde kartofler og grønt i en nedkogt tomatsauce med æg på toppen. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Skræl kartoflerne, skær dem i tern på ca. 1 x 1 cm. Hak løget fint og skær den vaskede squash i grove tern og har du lidt bladselleri i køleskabet, kan du også skære det i skiver - men det er ikke nødvendigt. Steg nu grøntsagerne, sammen med paprika, i ca. fem minutter i lidt olivenolie i en dyb pande, der kan tåle at komme i ovnen. Husk at røre jævnligt.

3. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og oregano og lad det hele simre i ca. 15 minutter, mens du rører jævnligt. Tomaterne kan godt sprøjte lidt, når de begynder at koge, så læg evt. et låg på panden. Smag til med salt og peber.

4. Når tomaterne er kogt lidt ind, laver du små fordybninger med en ske. Slå et æg ud i hver fordybning og sæt panden i ovnen i ca. 15 minutter, eller til æggene er så smilende eller gennembagte, som du og familien allerbedst kan lide dem. Krydr med lidt salt og peber. Pas på fingrene, når du tager panden ud - den er mega varm!

5. Lun flutet og server sammen med den lækre nedkogte tomat sauce, kartofler og æg. Pynt med lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager.

6. Velbekomme!

Tip

Har du bladselleri tilovers, kan du bruge resterne som gnavergrønt i løbet af ugen.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre