Juledeller med rødkålssalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 150 gramgulerødder
  • 500 gramhakket kalv og flæsk- eller svinekød
  • 1 stkæg
  • 3 spskhavregryn
  • 1.5 dlhvidtøl
  • 1 tskstødt kanel
  • 1/2 tskstødt kardemomme
  • 1 tsksalt
  • 1/2 stkrødkålshoved
  • 1 stkpære
  • 2 stkappelsin
  • 2 dlskyr
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 stklime
  • 50 grammandler
  •  smør
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Juledeller med rødkålssalat

I samarbejde med

3.6, Meget populær

Vi har julet den klassiske frikadelle op med kanel og hvidtøl! Og så har vi gjort dem lidt sundere ved at erstatte hvedemelet med havregryn og fylde dem med lidt camouflerede gulerødder :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 150 gramgulerødder
  • 500 gramhakket kalv og flæsk- eller svinekød
  • 1 stkæg
  • 3 spskhavregryn
  • 1.5 dlhvidtøl
  • 1 tskstødt kanel
  • 1/2 tskstødt kardemomme
  • 1 tsksalt
  • 1/2 stkrødkålshoved
  • 1 stkpære
  • 2 stkappelsin
  • 2 dlskyr
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 stklime
  • 50 grammandler
  •  smør
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Fat din yndlingskniv og hak løget så fint som muligt. Skræl gulerødderne og riv dem på et rivejern. Alt afhængigt af hvor godt, de skal camoufleres, vælger du selv, om de skal rives på den fine eller grove side :o)

2. Rør løg, kød, æg, havregryn, hvidtøl, kanel, kardemomme, gulerødder og salt sammen i en skål. Farsen skal ha' konsistens som havregrød. Har du tid, kan du stille farsen i køleskabet i en halv times tid, inden du steger dellerne - så bliver den ekstra lækker. Men det behøves altså ikke!

3. Dyp en ske i lidt vand og form deller med skeen og håndfladen. Steg dellerne i en blanding af smør og olivenolie til de er smukt gyldne. Husk at vaske fingre, når du har rørt ved den rå fars.

4. Fjern stokken i midten af rødkålshovedet og pil bladene fra hinanden. Skyl bladene og læg 4-5 styk ad gangen ovenpå hinanden på et spækbræt. Tryk dem helt flade med hånden og skær bladene i helt fine strimler. Det er meget nemmere end at skære selve rødkålshovedet i strimler. Vask pæren, skræl appelsinerne og skær begge dele i tern.

5. Bland en dressing af skyr og honning og smag til med lidt limesaft og salt og peber. Vend nu rødkål, pære, appelsiner og dressing sammen i en skål. Server dellerne med rødkålssalaten og drys med hakkede mandler. Velbekomme :o)

Tip

Hvis ungerne ikke er vant til at spise salat, er det en god idé at lade være med at blande det hele sammen, men i stedet servere alle de forskellige elementer i små skåle på bordet. Så kan ungerne selv blande den salat, de har lyst til. I begyndelsen kommer der måske kun frugt og dressing på tallerkenen, men lidt efter lidt kan I begynde at lave små regler om, at de f.eks. skal vælge minimum en slags grøntsager :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre