Julekringle med marcipan, julekrydderier, rosiner og mandler

Ingredienser

( 1 stk. )

  • Dejen
  • 120 gramsmør
  • 1.5 dlmælk
  • 25 gramgær
  • 2 stkæg
  • 25 gramsukker
  • 500 gramhvedemel
  • Remonce og topping
  • 100 gramsmør
  • 100 grammarcipan
  • 100 gramsukker
  • 1 spskstødt kanel
  • 1 stkøkologisk appelsin
  • 50 grammandler*
  • 50 gramrosiner*
  • 1 stkæg
  • 25 gramperlesukker
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Denne kringle dufter og smager herligt af jul. Vi har krydret remoncen med kanel, appelsinskal og marcipan og derudover fyldt kringlen med rosiner og hakkede mandler. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

Dejen

1. Skær smørret i mindre stykker og gem det til senere.

2. Lun mælken i mikroovnen eller i en gryde og smuldr og rør gæren i, til den er opløst. Tilsæt æg, sukker og mel og rør det godt sammen. Ælt smør ind i dejen til du har en samlet og smidig dej. Hvis dejen stadig er lidt fugtig, kan du tilsætte lidt mere mel. Lad dejen hæve under et klæde i ca. 1 time.

Remonce

3. Opvarm ovnen til 180 grader varmluft.

4. Skær smørret i skiver. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Bland smør sammen med sukker, marcipan, kanel og revet skal af en skyllet appelsin. Bland sammen til en samlet masse.

5. Hak mandlerne fint. Rul dejen ud så den måler ca. 20 x 40 cm. Fordel remonce, rosiner og mandler på midten på den lange side af dejen.

6. Fold den ene side af dejen over remoncen og fold herefter den anden side over. Luk enderne ved at klemme dejen sammen. Form den som en kringle.

7. Pisk et æg sammen, pensl kringlen og drys med perlesukker og evt lidt hakkede mandler.

8. Bag kringlen i ca. 20-25 minutter.

9. Juhuuu! Så må der guffes - velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at røre dejen sammen og blande remoncen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre