Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
40 min
0 min
Mums! Medisterpølse smager bare af jul, og her har vi lavet en lidt lettere og superlækker udgave serveret med æble- og gulerodskompot og sellerifritter. God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- 1/2 stkknoldselleri
- 1/2 spskallroundkrydderi
- 3 stkæbler
- 150 gramgulerødder
- 50 gramrørsukker- eller alm. sukker
- 1/2 dlvand
- 1 tskstødt kanel
- 1/2 stkcitron
- 500 grammedisterpølse
- olivenolie
- salt
- peber
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 220 grader varmluft.2
Skræl selleriet og skær det i bjælker, som du bedst kan lide dine pommesfrites. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med en god slat olivenolie og allroundkrydderi. Bag sellerifritterne i ovnen i ca. 30 minutter, eller til de er smukt gyldne. Husk at vende dem undervejs.3
Vask imens æblerne, fjern kernehusene og skær dem i grove tern. Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Bring æbler og gulerødder i kog sammen med rørsukker, vand og kanel og lad det simre under låg i ca. 20 minutter, eller til kompotten er kogt ud. Smag evt. til med lidt mere sukker, kanel, citronsaft og salt.4
Steg medisteren på en pande i lidt olie eller smør, til den er gennemstegt og gylden på begge sider. Prik evt. i den med en gaffel undervejs, så den ikke sprækker. Server med æble- gulerodskompotten og de sprøde sellerifritter.5
Velbekomme :o)Tip
Allroundkrydderi er et blandingskrydderi, der bl.a. produceres af Santa Maria. Da det i forvejen indeholder salt, skal du ofte ikke tilsætte alm. salt, hvor du bruger krydderiet. Du kan sagtens bruge andre slags krydderier som f.eks. paprika. Og du kan også sagtens bruge almindeligt sukker, hvis du ikke lige har rørsukker i køkkenet.