Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
En lækker gryderet med spidskål, kartofler, herregårdskoteletter i tern og karry. Retten smager skønt med lidt friskhakket persille og syltede rødbeder på toppen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkløg
- 340 gramherregårdskoteletter
- 1 spskkarry
- 1 stkspidskål
- 4 dlvand
- 1 terningsvinebouillon
- 650 gramkartofler
- 1 spskmajsstivelse
- 1 pottepersille
- olivenolie
- syltede rødbeder
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Pil skrællen af løget, skær det i små tern og skær herefter koteletterne i mundrette tern. Husk at vaske spækbræt og køkkenredskaber efterfølgende.2
Varm en dyb gryde op med olivenolie og svits karry, løg og kotelettern. Snit spidskålen og tilsæt spidskål, vand og bouillon til gryden. Lad retten simre under låg ved middelvarme i ca. 20 min.3
Skræl kartoflerne, skær dem i mundrette tern og kog dem møre i letsaltet vand.4
Rør majsstivelse sammen med lidt vand i et glas og vend det i gryderetten under omrøring. Vend de kogte kartoffeltern i gryden og smag til med salt og peber.5
Server kålgryden med friskhakket persille og syltede rødbeder som tilbehør. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skrælle og skære kartofler og komme rødbederne op i en skål. De kan også hjælpe med at smage til.
Ekstra smag: Top evt. med lidt sennep.