Kalveculotte med hasselback og bearnaise

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 700 gramkartofler
  •  allroundkrydderi
  • 1 stkkalveculotte- eller anden steg
  •  bearnaisesauce
  • 0.5 bakkespæde spinatblade
  • 2 stkæbler
  • 1 stkmango
  • 50 grammandler*
  • 0.5 dlolivenolie
  • 1 spsksød sennep
  • 0.5 stkøkologisk citron
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En god klassisk culotte smager super godt! Og med bearnaise og hasselback kartofler, kan det kun blive en god aften. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 185 grader over/undervarme. Skræl kartoflerne og skær dem halvt igennem med en masse snit på tværs. Pensl kartoflerne godt med lidt olivenolie og drys dem med allroundkrydderi. Stil dem på en bageplade beklædt med bagepapir eller i et smurt ovnfast fad og bag dem i ovnen i ca. 1 time, eller til de er smukt gyldne og sprøde på toppen.

2. Rids fedtet på stegen i små tern. Krydr med salt og peber og brun den i lidt olie på en pande i et par minutter. Du skal blot sørge for, at stegen er brun på alle sider. Det gør den mere sprød og saftig, når du steger den.

3. Stil stegen ind ved siden af kartoflerne i et fad med lidt vand i bunden. Steg den i ca. 1 time pr. kilo. Det allerbedste er, hvis du bruger et stegetermometer. Når stegen er 56-58 grader i midten, er den medium.

4. Lav nu bearnaisen - enten fra bunden ved at følge vores nemme opskrift (bare klik på den lille kokkehue i ingredienslisten), eller ved at gøre det hårde arbejde med at varme den færdigkøbte op i en gryde ;o)

5. Lav en hurtig salat af de vaskede spinatblade, æbler og skrællet mango i tern. Drys med hakkede mandler, som du har ristet på en pande, til de er lysbrune og dufter dejligt, og evt. lidt smuldret feta eller anden ost, hvis du har. Bland en dressing til salaten af olivenolie, sød sennep og revet skal og saft fra citronen.

6. Skær stegen i skiver. Husk at skære på tværs af kødfibrene. På en culotte skal du skære fra den smalle ende først. På et tidspunkt, når du har skåret ca. halvdelen af stegen, begynder fibrene at vende, og du begynder at skære dem på langs. Så vender du stegen og skærer fra siden. Server med kartofler, sauce og grøn salat. Velbekomme!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre