Karrygryde med hakket svinekød, kokosmælk og mangosalat - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkornsris
  • 2 stkløg
  • 2 cmfrisk ingefær
  • 2 fedhvidløg
  • 800 gramhakket svinekød
  • 1 spskkarry
  • 4 dlkokosmælk
  • 4 dlvand
  • 0.5 stkspidskål
  • 1 stkmango
  • 100 grampeanuts
  •  dressing efter eget valg
  • 0.5 pottefriske koriander
  •  maizena
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Denne karrygryde smager super godt. Vi har stegt hakket svinekød med ingefær, hvidløg, karry og kokosmælk, som vi serverer med ris, peanuts, koriander og en nem mangosalat. Opskriften er beregnet til to dage, så husk at gemme halvdelen til i morgen. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken og tag halvdelen fra til i morgen. Husk at køle dem hurtigt ned.

2. Skræl løgene og skær dem i tern. Skræl ingefær og fjern skallen fra hvidløgene. Riv begge dele på den fine side af rivejernet og steg løg, ingefær og hvidløg i en stor gryde med olivenolie.

3. Tilsæt hakket svinekød og karry og rør godt rundt. Når kødet er brunet, tilsættes kokosmælk og vand. Lad det simre og smag herefter til med salt og peber. Jævn det evt. med lidt Maizena rørt ud i vand.

4. Skær spidskål i tynde strimler. Skræl mangoen, fjern stenen og skær kødet i mundrette stykker. Bland det med halvdelen af peanuts og valgfri dressing.

5. Server karrygryden med ris, peanuts, koriander på toppen og mangosalaten som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære mangoen i mundrette stykker. De kan også skære kål i strimler.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre