Karrysuppe med grove brødcroutoner og persilleolie

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 stkløg
  • 300 gramgulerødder
  • 1 stksnackpeber
  • 1.5 spskkarry
  • 1 spskspidskommen
  • 100 gramrøde linser
  • 7 dlvand
  • 2 terninggrøntsagsbouillon
  • 2 stkgroft flute
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 1 pottepersille
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Karrysuppe med grove brødcroutoner og persilleolie

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

En smagfuld karrysuppe med røde linser, gulerødder, snackpeber og cremefine serveret med hjemmelavet brødcroutoner og persilleolie. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 2 stkløg
  • 300 gramgulerødder
  • 1 stksnackpeber
  • 1.5 spskkarry
  • 1 spskspidskommen
  • 100 gramrøde linser
  • 7 dlvand
  • 2 terninggrøntsagsbouillon
  • 2 stkgroft flute
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 1 pottepersille
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Skræl løg og gulerødder og skyl snackpeberen. Skær grøntsagerne i grove stykker.

3. Varm en dyb gryde op med olivenolie og svits karry og spidskommen sammen med grøntsagerne. Skyl linserne og svits dem med under omrøring.

4. Tilsæt vand og grøntsagsbouillon. Lad retten simre i 25 min. - gerne længere hvis du har tid. Husk at røre undervejs.

5. Imens retten simrer: Skær flutene i små tern og vend dem med en god sjat olivenolie. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 12 min.

6. Blend suppen godt med en stavblender eller en almindelig blender. Tilsæt cremefine og smag til med salt og peber.

7. Skyl og hak persillen fint og vend sammen med olivenolie - brug evt. en minihakker.

8. Server suppen i skåle og top med grove brødcroutoner og persilleolie. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille skrællen af løgene og skylle snackpeberen.

Ekstra smag: Top med citronsaft.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre