Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
En smagfuld karrysuppe med røde linser, gulerødder, snackpeber og cremefine serveret med hjemmelavet brødcroutoner og persilleolie. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 2 stkløg
- 300 gramgulerødder
- 1 stksnackpeber
- 1.5 spskkarry
- 1 spskspidskommen
- 100 gramrøde linser
- 7 dlvand
- 2 terninggrøntsagsbouillon
- 2 stkgroft flute
- 2.5 dlcremefine 15%
- 1 pottepersille
- olivenolie
- salt
- peber
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.2
Skræl løg og gulerødder og skyl snackpeberen. Skær grøntsagerne i grove stykker.3
Varm en dyb gryde op med olivenolie og svits karry og spidskommen sammen med grøntsagerne. Skyl linserne og svits dem med under omrøring.4
Tilsæt vand og grøntsagsbouillon. Lad retten simre i 25 min. - gerne længere hvis du har tid. Husk at røre undervejs.5
Imens retten simrer: Skær flutene i små tern og vend dem med en god sjat olivenolie. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 12 min.6
Blend suppen godt med en stavblender eller en almindelig blender. Tilsæt cremefine og smag til med salt og peber.7
Skyl og hak persillen fint og vend sammen med olivenolie - brug evt. en minihakker.8
Server suppen i skåle og top med grove brødcroutoner og persilleolie. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille skrællen af løgene og skylle snackpeberen.
Ekstra smag: Top med citronsaft.