Kikærtesuppe med karry, ananas og rødspætte

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 200 gramgulerødder*
  • 4 tskkarry
  • 5 dlvand
  • 2 terninghønsebouillon
  • 1 dåsekikærter
  • 3 dlmælk- eller madlavningsfløde
  • 1 dåseananas i skiver
  • 200 gramrødspættefileter
  • 1 stkgroft flute
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Kombinationen af kikærter, karry og ananas er altså virkelig god! Her har vi brugt ingredienserne i en lækker suppe, som vores unger er vilde med. Og de opdager aldrig kikærterne, fordi de er blendet i suppen. Suppen har vi toppet med stegt rødspætte, der smager godt og er billig. Men du kan også bruge andre fisk eller helt undlade. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Hak løget fint, skræl gulerødderne og skær dem i tern. Svits løg, gulerødder og karry i lidt olie i en gryde ved middel varme. Giv dem ca. fem minutter, til de dufter dejligt. Løgene skal ikke tage farve men blot blive klare. Er der sarte ganer i familien så begynd med halvdelen af karryen og tilsæt evt. mere, når du smager til.

2. Tilsæt vand og smuldret bouillonterning og bring i kog. Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem i koldt vand i en si. Tilsæt dem til suppen og lad den simre i ca. 20 minutter. Tilsæt mælk eller fløde og varm suppen op igen.

3. Opvarm imens ovnen til 200 grader varmluft. Hæld saften fra ananasen op i en lille skål og skær ananasskiverne i små tern. Krydr fisken med salt og peber og steg den i lidt olivenolie på en pande. Læg den på en tallerken og dæk den til med alufolie.

4. Blend suppen med en stavblender eller giv den en tur i en almindelig blender. Tilsæt ananas i tern og smag til med ananassaft og salt og peber.

5. Lun flutet og server det til den dampende varme suppe, hældt op i skåle og toppet med lidt fisk i flager og evt. lidt grønt på toppen (undlad dog grønt drys til børn under 3 år).

6. Velbekomme :o)

Tip

Husk aldrig at fylde blenderen mere end halvt op, når du blender varme væsker. Væskerne kan "eksplodere", når du starter blenderen. Start langsomt og skru forsigtigt op for hastigheden. Læg et viskestykke over i stedet for låget, når du blender. Hvis du ikke har en blender, kan du sagtens bruge en stavblender direkte i gryden. Men giv suppen en ordentlig tur!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre