Kartoffel- broccolisuppe

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 700 gramkartofler
  • 1/2 stkbroccoli
  • 1 litervand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1/2 stkcitron
  • 1 stkgroft flute
  • 1 stkæble
  •  akaciehonning*
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Suppe er nem og hurtig aftensmad, og så er de særligt gode til at få stoppet lidt grøntsager i ellers grøntsagsforskrækkede unger! Her har vi lavet en klassisk kartoffelsuppe, men også tilsat en håndfuld super sund broccoli og toppet med æble i tern. Mums!

Fremgangsmåde

1. Hak løget fint. Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Skyl broccolien, fjern stokken og del buketterne i grove stykker.

2. Steg løget i et par minutter i lidt olivenolie i en gryde. Tilsæt kartofler, broccoli, vand og grøntsagsbouillon og lad suppen simre under låg i ca. 20 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre, når du stikker i dem med en gaffel.

3. Opvarm imens ovnen til 185 grader varmluft.

4. Blend suppen helt glat med en stavblender eller i en almindelig blender. Husk dog aldrig at fylde blenderen mere end halvt op, da varme væsker kan "eksplodere", når de bliver blendet. Læg evt. et viskestykke over blenderen i stedet for låget. Tilsæt madlavningsfløden og varm suppen op igen. Smag til med salt, peber, lidt citronsaft og en smule honning. Du kan også tilsætte ekstra bouillon, hvis du synes.

5. Lun flutet. Top suppen med æble i tern og evt. lidt grønt, hvis du har det på lager. Har du lidt spegepølse, bacon, parma- eller serrano på lager, så kan du evt. stege det sprødt på en tør pande og bruge det som topping også. Men det behøves ikke! Brug det lune flute til at dyppe i suppen. Og så må der slubres!

6. Velbekomme!

Tip

Vi har brugt 200 gram broccoli til 2 voksne og 2 børn - det svarer ca. til et halvt broccoli uden stok. Bruger du lidt mere eller mindre gør det ikke noget - bare husk at smage til undervejs. Har du lidt skyr på lager, smager det rigtig godt med en klat på toppen af suppen. Det gør den ekstra lækker og cremet.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre