Kartoffel-porresuppe med grøntsagstopping

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1000 gramkartofler
  • 3 stkporre
  • 7 dlvand
  • 2 terninggrøntsagsbouillon
  • 250 gramgulerødder*
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 1 pottepersille
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Kartoffelsuppe er et hit! Her har vi lavet en dejlig cremet suppe, som er super nem at tilberede. Vi topper suppen med stegte grøntsager og persille. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Rens porrerne for jord, vask dem grundigt og snit dem fint. Gem 1/3 af porrerne til topping.

2. Varm en gryde op med olivenolie og svits kartofler og porre. Tilsæt vand og bouillon og lad det simre i ca. 15 min. eller til kartoflerne er møre.

3. Imens suppen simrer: Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Varm en pande op med olivenolie og steg resten af porrerne og gulerødderne. Krydr med salt og peber.

4. Blend suppen med cremefine og smag til med salt og peber.

5. Skyl persillen og hak den fint. Vend persillen sammen med de stegte grøntsager inden servering.

6. Server suppen i skåle og top med stegte grøntsager og persille. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn tilsætte cremefine og smage til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre