Kartoffelbøffer med grov salat og bulgur. Hertil humus.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  bulgur
  • 500 gramkartofler
  • 1 stkløg
  • 1 dåsekikærter
  • 0.5 spsktørret timian
  • 2 stkæg
  • 0.5 stkagurk
  • 0.5 stkspidskål
  • 1 pottepersille
  • 50 gramhasselnødder
  • 100 gramfeta i tern
  • 200 gramhumus
  •  olivenolie
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Vegetarbøffer smager virkelig godt og kan varieres i det uendelige. Her har vi lavet en version med kartofler, kikærter, timian og æg. Vi serverer dem med bulgur, en hurtig grov salat og humus. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog bulguren efter anvisningen på pakken.

2. Skræl kartoflerne. Riv kartoflerne og løget på den grove side af et rivejern. Tilsæt salt og pres væden ud af kartoflerne. Skyl kikærterne og blend dem sammen med timian i en minihakker. Rør det hele sammen med æg, salt og peber.

3. Varm en banding af oliven- og rapsolie op på en pande. Og lige i denne opskrift skal du altså ikke spare på olien..! Form bøfferne med en spiseske og steg dem gyldne på begge sider til de har en fast konsistens.

4. Imens bøfferne steger, skærer du agurken i mundrette stykker og snitter spidskålet fint - brug evt. et mandolinjern.

5. Skyl persillen. Hak persille og hasselnødder groft. Vend herefter agurk, spidskål, feta, persille, hasselnødder, olivenolie, salt og peber sammen i en skål.

6. Server de sprøde kartoffelbøffer med bulgur, grov salat og humus. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn hjælpe til med at skrælle kartoflerne.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre