Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Vegetarbøffer smager virkelig godt og kan varieres i det uendelige. Her har vi lavet en version med kartofler, kikærter, timian og æg. Vi serverer dem med bulgur, en hurtig grov salat og hummus. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 250 grambulgur
- 500 gramkartofler
- 1 stkløg
- 1 dåsekikærter
- 0.5 spsktørret timian
- 2 stkæg
- 0.5 stkagurk
- 0.5 stkspidskål
- 1 pottepersille
- 50 gramhasselnødder
- 100 gramsalatost i tern
- 200 gramhummus
- olivenolie
- rapsolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Kog bulguren efter anvisningen på pakken.2
Skræl kartoflerne. Riv kartoflerne og løget på den grove side af et rivejern. Tilsæt salt og pres væden ud af kartoflerne. Skyl kikærterne og blend dem sammen med timian i en minihakker. Rør det hele sammen med æg, salt og peber.3
Varm en banding af oliven- og rapsolie op på en pande. Og lige i denne opskrift skal du altså ikke spare på olien..! Form bøfferne med en spiseske og steg dem gyldne på begge sider til de har en fast konsistens.4
Imens bøfferne steger, skærer du agurken i mundrette stykker og snitter spidskålet fint - brug evt. et mandolinjern.5
Skyl persillen. Hak persille og hasselnødder groft. Vend herefter agurk, spidskål, salatost, persille, hasselnødder, olivenolie, salt og peber sammen i en skål.6
Server de sprøde kartoffelbøffer med bulgur, grov salat og hummus. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn hjælpe til med at skrælle kartoflerne.