Kartoffelsuppe med æble, karry og broccoli

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 1 stkæble
  • 700 gramkartofler
  • 0.5 stkbroccoli
  • 1 tskkarry
  • 10 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 100 gramfuldkornspastaskruer
  • 50 grambacon i tern
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 0.5 stkcitron
  •  pesto
  •  akaciehonning
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kartoffelsuppe med æble, karry og broccoli

I samarbejde med

3.8, Meget populær

Vi elsker supper hos Mambeno - fordi de er sup(p)er gode til at få grøntsager i ungerne. Her har vi lavet en kartoffelsuppe og tilsat æble, karry og broccoli. Vi har også fyldt lidt fuldkornspasta i suppen, så den fylder ekstra godt i sultne maver. Suppen er toppet med bacon og pesto - men det kan sagtens undværes. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 1 stkæble
  • 700 gramkartofler
  • 0.5 stkbroccoli
  • 1 tskkarry
  • 10 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 100 gramfuldkornspastaskruer
  • 50 grambacon i tern
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 0.5 stkcitron
  •  pesto
  •  akaciehonning
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Hak løget fint. Skyl æblet og skær det i tern. Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Skyl broccolien, fjern stokken og del buketterne i grove stykker.

2. Steg løg, æbler og karry i et par minutter i lidt olivenolie i en gryde. Tilsæt kartofler, broccoli, vand og smuldret bouillon og lad suppen simre under låg i ca. 20 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre, når du stikker i dem med en gaffel.

3. Kog imens pastaen efter anvisningen på pakken og steg baconen sprød på en tør pande.

4. Blend suppen helt glat med en stavblender eller i en almindelig blender. Husk dog aldrig at fylde blenderen mere end halvt op, da varme væsker kan "eksplodere", når de bliver blendet. Læg evt. et viskestykke over blenderen i stedet for låget. Tilsæt madlavningsfløden og varm suppen op igen. Smag til med salt, peber, lidt citronsaft og en smule honning. Du kan også tilsætte ekstra bouillon, hvis du synes.

5. Anret lidt pasta i hver tallerken, hæld den varme suppe over og top med sprøde bacontern og evt. lidt pesto, hvis du har det på lager. Du kan røre pestoen op med lidt olivenolie, så den er nemmere at dryppe med.

6. Velbekomme!

Tip

Vi har brugt 200 gram broccoli til 2 voksne og 2 børn - det svarer ca. til et halvt broccoli uden stok. Bruger du lidt mere eller mindre gør det ikke noget - bare husk at smage til undervejs. Og vil du have en helt fedtfattig udgave af suppen, så erstat baconen med parma- eller serranoskinke - eller undlad helt.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre