Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Kartoffelsuppe er en klassiker. Her har vi tilsat æbler, og det bliver den bestemt ikke ringere af. Vi serverer suppen med sprøde rugbrødsskiver gratineret med revet mozzarella som tilbehør. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1000 gramkartofler
- 4 stkæbler
- 2 stkporre
- 8 dlvand
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 4 skiverugbrød
- 75 gramrevet mozzarella 13%
- 2.5 dlcremefine 15%
- bagepapir
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.2
Skræl kartoflerne og halvdelen af æblerne. Skyl og rens porrerne grundigt. Skær det hele i grove tern.3
Varm en dyb gryde op med olivenolie og svits kartofler, æbler og porre i ca. 5 min. Tilsæt vand og bouillon og bring det i kog. Lad det koge i ca. 20 min.4
Fordel rugbrødskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir og fordel revet ost ovenpå. Vær opmærksom på at visse ostetyper indeholder animalsk osteløbe og derfor ikke er vegetariske. Bag brødene i ovnen i ca. 10 min.5
Imens brødene bager: Skær resten af æblerne i små tern.6
Blend suppen med en stavblender og tilsæt cremefine. Bring suppen i kog og smag til med salt og peber.7
Server kartoffelsuppen i skåle, top med æbletern og server gratineret rugbrød på siden. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn komme revet ost på rugbrødsskiverne.
Ekstra smag: Top med friskhakket timian.
Vær opmærksom på at visse ostetyper indeholder animalsk osteløbe og derfor ikke er vegetariske.