Kartoffelsuppe med sprød topping. Hertil små fuldkornsflutes.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 stkløg
  • 1000 grambagekartofler
  • 9 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 0.5 spsktørret timian
  • 2 stklaurbærblad
  • 25 gramsolsikkekerner*
  • 25 gramsesamfrø
  • 25 gramgræskarkerner
  • 4 stkminiflutes med fuldkorn
  • 2.5 dlcremefine 15%
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Suppe er en skøn ret at lune sig på i de kolde efterårs- og vintermåneder. Her har vi lavet en cremet kartoffelsuppe og toppet den med ovnbagte solsikkefrø, sesamfrø og græskarkerner. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Pil skrællen af løgene og skær dem i grove tern. Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern.

2. Varm en dyb gryde op med lidt olivenolie og svits løgene uden at de tager farve. Tilsæt kartofler, vand, bouillon, timian og laurbærblade og lad det hele simre under låg i ca. 20 min.

3. Vend solsikkekerner, sesamfrø og græskarkerner med lidt olivenolie og salt. Fordel det hele på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag toppingen og lun flutesene i ovnen i ca. 10 min.

4. Blend suppen helt glat med en stavblender eller i en almindelig blender - husk max at fylde blenderen halvt op. Tilsæt cremefine og varm suppen op. Smag til med salt og peber.

5. Server kartoffelsuppen i skåle med sprød topping og små lune flutes på siden. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn vende kerner og frø med olivenolie og salt og lad dem fordele toppingen på en bageplade beklædt med bagepapir. Ekstra smag: Smør friskost på flutesene.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre