Kidneybøffer med varm kartoffelsalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramsmå kartofler
  • 300 gramgulerødder*
  • 1 dåsekidneybønner
  • 1 stkrødløg
  • 0.5 spskpaprika
  • 60 gramhavregryn
  • 1 stkæg
  • 100 gramsalatost i tern
  • 0.5 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 stkløg
  • 150 gramfrosne ærter
  • 0.5 dlolivenolie
  • 1 spskhonning
  • 2 spskeddike
  • 1 pottepersille
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Her har vi lavet lækre vegetarbøffer med kidneybønner og salatost og serveret dem med en lun kartoffelsalat med kogte kartofler, gulerødder, ærter og løg vendt med en sur/sød dressing. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skyl og skrub kartoflerne og skræl gulerødderne. Skær begge dele i mundrette stykker og kog dem møre i letsaltet vand.

2. Skyl kidneybønnerne, skræl rødløget og skær det i grove tern. Kom kidneybønner, rødløg, paprika, havregryn, æg, salatost og bouillon i en foodprocessor eller brug en stavblender. Blend det hele sammen til en fast og ensartet masse.

3. Varm en pande op med rapsolie og steg en lille prøvedelle for at smage til. Steg herefter kidneybøfferne til de har en fast konsistens og gylden overflade på begge sider.

4. Pil skrællen af løget og skær det i små tern. Kog løg og ærter i en gryde i ca. 2 min. Rør imens olivenolie, honning, eddike, salt og peber sammen til en dressing.

5. Skyl persillen og hak den fint. Hæld vandet fra løg og ærter og vend løg og ærter sammen med kogte kartofler, gulerødder, hakket persille og dressing i en stor skål.

6. Server kidneybøfferne med lun kartoffelsalat. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle kartoflerne og skrælle gulerødderne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre