Kikærtedeller med couscous-salat og persilleolie

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 dåsekikærter
  • 140 gramløse majs
  • 1 stkrødløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkæg
  • 60 gramhavregryn
  • 0.5 spskspidskommen
  • 100 gramcouscous
  • 1 stksquash
  • 10 stkcherrytomater
  • 100 gramgulerødder*
  • 1 pottepersille
  • 100 gramfeta i tern
  •  olivenolie
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Deller er en familieklassiker! Her har vi lavet en 100 % vegetarisk udgave med kikærter og majs, der smager virkelig godt - også selvom de ikke smager helt som de klassiske med kød. Vi serverer dellerne med en nem og lækker couscoussalat. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skyl kikærter og majs og hak rødløget i grove tern. Kom kikærter, majs, rødløg, hvidløg, æg, havregryn, spidskommen, lidt salt og peber i en blender eller foodprocessor. Blend det hele sammen til en fast og ensartet masse - du kan også bruge en stavblender i en skål.

2. Kog couscous som anvist på pakken og overhæld den herefter med koldt vand. Skyl squash og tomater, skræl gulerødderne og skær det hele i små tern. Vend sammen med couscoussen i en stor skål.

3. Varm en pande op med en blanding af rapsolie og olivenolie. Steg en lille prøvedelle for at smage til. Form herefter kikærtedellerne med en ske og håndfladen og steg dem, til de har en fast konsistens og en gylden overflade på begge sider.

4. Hak persillen fint, smuldr fetaen og vend det i couscoussalaten sammen med en god sjat olivenolie, salt og peber.

5. Server de sprøde kikærtefrikadeller med den lækre couscoussalat. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn røre couscoussalaten sammen.  Ekstra smag: Tilføj paprika eller karry til dellefarsen.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre