Kikærtedeller med kartofler og grønt i ovnen. Hertil tzatziki.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramsmå kartofler
  • 1 stksnackpeber
  • 0.5 stksquash
  • 150 gramgulerødder*
  • 1 stkrødløg
  • 1 pottepersille
  • 1 stkløg
  • 1 dåsekikærter
  • 1 stkæg
  • 0.5 spskspidskommen
  • 60 gramhavregryn
  • 0.5 stkagurk
  • 1 fedhvidløg
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  •  olivenolie
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Hvis du og familien kan lide falafler, så er de her vegetariske deller helt sikkert et hit! Dellerne er lavet med kikærter, persille, spidskommen, æg og havregryn. Serveret med kartofler og grønt. Bagt i ovnen og serveret med tzatziki. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Skyl kartofler, snackpeber og squash. Skræl gulerødderne og pil skrællen af rødløget. Skær kartoflerne og grøntsagerne i mundrette stykker og vend dem i olivenolie, salt og peber. Bag dem i ovnen i ca. 25 min.

3. Skyl persillen og fjern stilkene. Pil skrællen af løget og hak det groft. Hæld vandet fra kikærterne. Blend persille, løg, kikærter, æg, spidskommen, havregryn, salt og peber sammen med en stavblender eller i en foodprocessor.

4. Varm en pande op med en god sjat rapsolie. Form frikadeller med en ske og steg dem til de har en fast konsistens og en gylden overflade på begge sider.

5. Imens dellerne steger: Skyl agurken og riv den på den grove side af et rivejern. Vend agurk, presset hvidløg og creme fraiche sammen i en skål. Smag til med salt og peber.

6. Server kikærtedellerne sammen med kartofler, grønt bagt i ovnen og tzatziki på siden. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle grøntsagerne og kartoflerne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre