Kikærtedeller med lun pasta-bønne-salat. Hertil humus.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 dåsekikærter
  • 1 stkæg
  • 0.5 spskspidskommen
  • 60 gramhavregryn
  • 2 stkrødløg
  • 300 gramfrosne bønner
  • 350 gramfuldkornspasta
  • 50 gramhasselnødder
  • 1 stkcitron
  • 200 gramhumus
  •  olivenolie
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Hvis du og familien kan lide falafler, så er de her kikærtedeller helt sikkert et hit. Kikærtedellerne bliver serveret med lun pastasalat med ovnbagte bønner, rødløg og hasselnødder og færdiglavet humus som tilbehør. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Pil skrællen af løg og hvidløg og hak det groft. Hæld vandet fra kikærterne. Blend løg, hvidløg, kikærter, æg, spidskommen og havregryn sammen med en stavblender eller i en alm. blender. Lad farsen hvile i 5 min.

3. Imens farsen hviler: Pil skrællen af rødløgene og skær dem i både. Vend bønner og rødløg sammen med en god sjat olivenolie, salt og peber og fordel det på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag det i ovnen i ca. 25 min.

4. Kog pastaerne efter anvisningen på pakken.

5. Varm en pande op med en god sjat olie. Form kikærtedellerne med et par skeer og steg dem til de har en fast konsistens og en gylden overflade på begge sider.

6. Imens dellerne steger: Hak hasselnødderne groft og bag dem sammen med bønnerne de sidste 10 min. Så sparer du også på energien.

7. Vend bønnerne sammen pastaerne og smag til med revet citronskal, salt og peber.

8. Server kikærtedellerne med lun pasta-bønne-salat og humus som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle kikærterne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre