Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Vegetariske deller lavet på kikærter, spinat og salatost - mums, de er altså ret gode! Vi serverer dellerne med ovnbagte kartofler og tomatsalat. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 650 gramsmå kartofler
- 1 dåsekikærter
- 35 gramspæde spinatblade
- 100 gramsalatost i tern
- 1 stkæg
- 60 gramhavregryn
- 0.5 spskspidskommen
- 5 stktomater
- 35 gramsalatmix
- 1 pottefrisk basilikum
- 1 stkrødløg
- 100 gramgrønne oliven
- olivenolie
- rapsolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.2
Skyl og skrub kartoflerne. Skær kartoflerne i halve og vend dem i en god sjat olivenolie, lidt salt og peber. Fordel dem i et ildfast fad eller på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i oven i ca. 30 min.3
Skyl kikærterne og spinaten. Kom kikærter, spinat, salatost, æg, havregryn, spidskommen, lidt salt og peber i en foodprocessor eller blender. Blend det hele sammen til en fast masse.4
Varm en pande op med en blanding af olivenolie og rapsolie. Steg en lille prøvedelle for at smage til. Form herefter kikærtedellerne med en ske og steg dem, til de har en fast konsistens og gylden overflade på begge sider.5
Skyl imens tomater, salat og basilikum. Skær tomaterne i den ønskede størrelse, rødløget i tynde skiver og hak basilikum. Vend tomater, salat, basilikum, rødløg og oliven sammen med en god sjat olivenolie, salt og peber.6
Server de lækre kikærtedeller med sprøde ovnbagte kartofler og tomatsalat. Velbekomme!Tip
Tips til minde børn i køkkenet: Lad dine børn skylle og skrubbe kartoflerne.
Ekstra smag: Top med husets dressing.