Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
40 min
Ventetid
60+ min
Kiksekage er en vaskeægte 90'er klassiker. I dag findes der heldigvis pasteuriserede æggeblommer, så vi kan lave den med god samvittighed. Den er fyldt med chokolade, smør, æggeblommer og mariekiks. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 150 gramsmør
- 300 grammørk chokolade
- 80 grampasteuriserede æggeblommer
- 100 gramflormelis
- 1 spskvaniljesukker
- 100 grammariekiks
- husholdningsfilm
Fremgangsmåde
1
Smelt smørret i en gryde og tilsæt chokolade og lad det smelte sammen med smørret. Lad det køle lidt af i ca. 10 minutter.2
Pisk æggeblommer sammen med flormelis og vaniljesukker til en luftig masse. Hæld chokoladen ned i, imens du pisker grundigt.3
Beklæd en rugbrødsform med husholdningsfilm og læg et lag chokolade i bunden og top med mariekiks, så de ligger tæt i et lag. Læg endnu et lag chokolade på og igen mariekiks. Fortsæt, så chokoladen er det sidste lag.4
Lad kagen køle af i køleskabet i 4-6 timer.5
Server kagen i små skiver. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn lægge chokolade og mariekiks i lag.