Klassisk hjemmelavet lagkage med jordbær, vanillecreme og chokolade

Ingredienser

( 1 stk )

  • Lagkagebunde
  • 5 stkæg
  • 170 gramsukker
  • 170 gramhvedemel
  • 0.25 spskbagepulver
  • 0.5 spskvaniljesukker
  •  bagepapir
  • Vanillecreme
  • 40 grampasteuriserede æggeblommer
  • 1 spskmajsstivelse
  • 90 gramsukker
  • 1 spskvaniljesukker
  • 1.5 dlmælk
  • 4 dlpiskefløde
  • Fyld
  • 750 gramjordbær
  • 100 grammørk chokolade
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Klassisk hjemmelavet lagkage med jordbær, vanillecreme og chokolade

I samarbejde med

3.7, Meget populær

Vi har lavet en mega simpel og super lækker lagkage med masser af jordbær, vaniljecreme og hakket chokolade. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Lagkagebunde
  • 5 stkæg
  • 170 gramsukker
  • 170 gramhvedemel
  • 0.25 spskbagepulver
  • 0.5 spskvaniljesukker
  •  bagepapir
  • Vanillecreme
  • 40 grampasteuriserede æggeblommer
  • 1 spskmajsstivelse
  • 90 gramsukker
  • 1 spskvaniljesukker
  • 1.5 dlmælk
  • 4 dlpiskefløde
  • Fyld
  • 750 gramjordbær
  • 100 grammørk chokolade

Fremgangsmåde

Lagkagebunde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Start med at piske æg og sukker til det bliver luftigt og lyst. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål: Mel, bagepulver og vaniljesukker og vend det forsigtigt i æggemassen.

3. Find en tallerken med en diameter på ca. 20-25 cm. Tegn en cirkel med en blyant omkring tallerkenen på bagsiden af tre stykker bagepapir.

4. Læg bagepapiret med stregen nedad på en bageplade. Smør dejen ud i cirklerne med en dejskraber. Bag dem i ovnen i ca. 6-8 minutter. Lad dem køle lidt af og tag dem forsigtigt af bagepapiret.

Vanillecreme

5. Bland æggeblommer, majsstivelse, sukker og vaniljesukker sammen i en gryde og pisk til det ikke klumper. Tilsæt mælk og bring cremen i kog under omrøring.

6. Når cremen nærmer sig kogepunktet, bliver den tykkere, og du skal piske, som var der fire ugers sommerferie på højkant! Lad cremen koge (mens du stadig pisker) i ca. 30 sekunder. Tag cremen af varmen og lad den køle af. Stil den evt. udenfor, så går det hurtigere.

7. Når cremen er kølet af: Pisk flødeskummet til det er luftigt men ikke for stift. Vend forsigtigt flødeskummet sammen med cremen til en samlet masse.

Fyld

8. Skyl jordbærrene og nip bladene af. Skær dem i kvarte. Hak chokoladen fint.

9. Læg en lagkagebund på et fad. Smør et lag creme ovenpå og top med jordbær og hakket chokolade. Læg en lagkagebund ovenpå, gentag og slut af med en lagkagebund, creme, jordbær og chokolade på toppen.

10. Stil kagen på køl og server den når gæsterne er klar til kage. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i familien: Lad dine børn være med til at piske flødeskummet. De kan selvfølgelig også være med til at pynte kagen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre