Klassisk kartoffelsalat med purløg og cremet dressing

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramsmå kartofler
  • 0.5 pottepurløg
  • 3 dlcreme fraiche 9 %
  • 4 spskmayonnaise
  • 2 spsksød sennep
  •  peber
  •  salt
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En kold kartoffelsalat er skøn som tilbehør til bl.a. sommerens grillmad og frikadeller. Her har vi lavet den helt klassiske med creme fraiche, mayo, sennep og hakket purløg. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skrub kartoflerne og skær de store kartofler i halve. Kog dem møre i saltet vand - det tager ca. 10-12 minutter. Overhæld dem herefter med koldt vand.

2. Klip purløg i små stykker.

3. Bland en dressing af creme fraiche, mayo, sennep og purløg og smag til med lidt salt og peber. Rør forsigtigt dressingen sammen med kartoflerne.

4. Server kartoffelsalaten til fx. frikadeller eller grillpølser. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med at klippe purløg og røre dressingen sammen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre