Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
15 min
30 min
I dag har vi lavet en klassisk lasagne - med en lækker kødsovs og mornaysauce. Hvis du vil tilføje lidt skjulte grøntsager, kan du tilsætte revne gulerødder. Vi serverer den med friske majskolber. Husk at gemme halvdelen af lasagnen til varmemad i morgen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 2 stkløg
- 2 fedhvidløg
- 1000 gramhakket oksekød
- 3 spskpaprika
- 2 terningsvinebouillon
- 1 spsktørret oregano
- 1 spsktørret timian
- 3 dåsehakkede tomater
- 140 gramtomatpuré
- 5 dlmornaysauce
- 400 gramlasagneplader
- 100 gramrevet ost
- 2 stkmajskolber
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 190 grader varmluft.2
Hak løg og hvidløg fint. Steg dem i et par minutter i lidt olivenolie i en dyb pande eller gryde. Tilsæt det hakkede oksekød, paprika, smuldret svinebouillon, oregano og timian.3
Tilsæt hakkede tomater og tomatpuré og lad det hele simre i et par minutter. Smag til med salt og peber.4
Fordel først lidt af kødsovsen i bunden af et ildfast fad, derefter mornaysaucen og til sidst et par lasagneplader. Lav minimum tre lag. Slut af med et ekstra lag mornaysauce og fordel revet ost på toppen. Bag lasagnen i ca. 35 minutter.5
Når der er ti minutter til, lasagnen er klar, skærer du enderne af majskolberne og fjerner blade og "hår". Kog kolberne i saltet vand i 7-8 minutter.6
Drys lasagnen med lidt krydderurter, hvis du har det på lager og server med majskolber. Husk at gemme halvdelen af lasagnen til i morgen. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at smage kødsovsen til og lægge lasagneplader i fadet.